Trek-Segafredo met outsiders Pedersen en Stuyven richting De Ronde, Hoole ook van de partij Wielrennen
Wielrennen

Trek-Segafredo met outsiders Pedersen en Stuyven richting De Ronde, Hoole ook van de partij

Trek-Segafredo met outsiders Pedersen en Stuyven richting De Ronde, Hoole ook van de partij

Trek-Segafredo rekent op het duo Jasper Stuyven-Mads Pedersen in de Ronde van Vlaanderen. Pedersen liet in zowel Gent-Wevelgem als Dwars door Vlaanderen zien dat de vorm meer dan behoorlijk is, terwijl Stuyven een moeilijk voorjaar kent. Daan Hoole is de enige Nederlander in de selectie.

Een vijfde plaats in Gent-Wevelgem en een vijfde plaats in Dwars door Vlaanderen. Twee mooie resultaten in vier dagen voor Pedersen, al moet er bij die ereplaats in Dwars door Vlaanderen wel een kleine kanttekening gemaakt worden. De Deen kon niet mee met de beste renners in koers toen Benoot de schifting voerde op de de Kanarieberg. Het peloton overspoelde in de slotmeters nog de achtervolgende groep, waardoor Pedersen naar de vijfde plaats kon sprinten.

Van een echte vertrouwensboost richting de Ronde van Vlaanderen kunnen we dus niet spreken, maar dat de Hoogmis Pedersen wel ligt, bewees hij al in het verleden. De wereldkampioen van 2019 werd bij zijn debuut in 2018 meteen tweede, na Niki Terpstra. In 2022 eindigde Pedersen nog achtste.

Stuyven kent voorlopig moeilijk voorjaar

Die vertrouwensboost kreeg ook Stuyven niet in Dwars door Vlaanderen, mede door de twee lekke banden waarmee hij af te rekenen kreeg. Maar ook in de E3 Saxo Bank Classics (50ste plek) en Gent-Wevelgem (36ste plek) speelde de Belg geen rol van betekenis. Stuyven reed al twee keer top tien in Vlaanderens Mooiste, met een vierde plek in 2021 als beste resultaat.

De enige Nederlander in de selectie van Trek-Segafredo is Daan Hoole. Het wordt voor de 1.98 meter lange renner zijn tweede Ronde van Vlaanderen. In 2022 maakte hij er zijn debuut, al haalde hij toen de finish niet. Ook Alex Kirsch, Emīls Liepiņš, Edward Theuns en Mathias Vacek staan zondag in Brugge aan de start namens de Amerikaanse formatie.

Selectie Trek-Segafredo Ronde van Vlaanderen 2023

Mads Pedersen

Daan Hoole
Alex Kirsch
Emīls Liepiņš
Edward Theuns
Mathias Vacek

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws