Lotto-Dstny zonder Campenaerts, maar met Vermeersch en man-in-vorm Eenkhoorn in E3: 'Willen aanvallen' Wielrennen
Wielrennen

Lotto-Dstny zonder Campenaerts, maar met Vermeersch en man-in-vorm Eenkhoorn in E3: 'Willen aanvallen'

Lotto-Dstny zonder Campenaerts, maar met Vermeersch en man-in-vorm Eenkhoorn in E3: 'Willen aanvallen'

Pascal Eenkhoorn is één van de belangrijkste namen in de selectie van Lotto-Dstny voor de E3 Saxo Classic. De Nederlands kampioen wordt samen met onder meer Florian Vermeersch uitgespeeld in de klassieker op vrijdag.

Lotto-Dstny is bezig aan een uitstekend 2023 tot dusverre, met reeds vijf overwinningen. Eenkhoorn won nog niet, maar was wel bedrijvig in de Challenge Mallorca, de Ronde van Murcia en de Jaén Paraiso Interior. Na twee rittenkoersen (de Ruta del Sol en Parijs-Nice) mikt hij nu op hoogvorm in het klassieke voorjaar.

Eenkhoorn wordt vrijdag bijgestaan door Jarrad Drizners, Sébastien Grignard, Arjen Livyns, Michael Schwarzmann, Brent Van Moer en Florian Vermeersch. Laatstgenoemde is natuurlijk de nummer twee uit Parijs-Roubaix 2021 en zodoende een man om in de gaten te houden. Vermeersch viel in Bredene-Koksijde nog, maar is volgens zijn ploeg hersteld van z'n kwetsuren.

De jonge Belg spreekt de ambities van z'n team uit. 'Net als in de afgelopen Classic Brugge-De Panne willen we als team onze stempel drukken op de wedstrijd en in het offensief gaan. Zo koersen we bij Lotto Dstny het liefst en dat zal in de komende wedstrijden niet anders zijn.'

Grote afwezige bij Lotto-Dstny is natuurlijk Victor Campenaerts, die bij een val in Bredene-Koksijde z'n bekken brak en het hele voorjaar moet toekijken. 'We zullen hem missen, want hij is iemand die echt een impact kan maken op de wedstrijd. Maar binnen Lotto Dstny hebben we nog enkele andere ijzers in het vuur die hun goede vormpeil al bewezen hebben. We zijn dan ook enorm gemotiveerd om ons ook tijdens de grootste voorjaarskoersen te tonen.'

Selectie Lotto-Dstny - E3 Saxo Classic 2023

Pascal Eenkhoorn
Florian Vermeersch
Jarrad Drizners
Sébastien Grignard
Arjen Livyns

Michael Schwarzmann
Brent Van Moer

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news