Quick Step rekent op debutant Alaphilippe en Asgreen in E3: 'Verwachten moeilijke omstandigheden' Wielrennen
Wielrennen

Quick Step rekent op debutant Alaphilippe en Asgreen in E3: 'Verwachten moeilijke omstandigheden'

Quick Step rekent op debutant Alaphilippe en Asgreen in E3: 'Verwachten moeilijke omstandigheden'

Julian Alaphilippe maakt vrijdag zijn debuut in de E3 Saxo Classic. De Fransman wordt als kopman uitgespeeld bij Soudal-Quick Step, dat in de vorige Vlaamse klassiekers keer op keer werd geklopt.

Woensdag in Brugge-De Panne kwam de ploeg er nog het dichtst bij, maar werd een overtalsituatie in de finale niet goed uitgespeeld. In het Openingsweekend had ploegbaas Patrick Lefevere nog hevige kritiek op zijn ploeg, die achter de feiten aanreed in Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne.

De E3 Saxo Classic is de start van een belangrijk blok, met ook Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix die volgen. Alaphilippe zal buiten Roubaix overal starten, in zijn jacht op succes in het Vlaamse voorjaar. Hij krijgt Kasper Asgreen, Tim Declercq, Dries Devenyns, Yves Lampaert, Florian Sénéchal en Jannik Steimle mee.

'De E3 is één van de zwaarste koersen van het seizoen en een goede repetitie voor de Ronde van Vlaanderen', zo stelt ploegleider Tom Steels in een persbericht. 'We hebben een solide ploeg, met voormalig winnaar Kasper, Yves en Julian. We kijken er naar uit om Julian terug te zien op de kasseien. De deelnemerslijst is sterk en we verwachten moeilijke omstandigheden, maar dat doet niets af aan ons vertrouwen en motivatie. We hopen erbij te zijn op de sleutelmomenten.'

Selectie Soudal-Quick Step - E3 Saxo Classic 2023

Julian Alaphilippe
Kasper Asgreen
Tim Declercq
Dries Devenyns
Yves Lampaert

Florian Sénéchal
Jannik Steimle

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws