Mackaij maakt na decennium met Team DSM overstap naar Movistar van Van Vleuten Wielrennen
Wielrennen

Mackaij maakt na decennium met Team DSM overstap naar Movistar van Van Vleuten

Mackaij maakt na decennium met Team DSM overstap naar Movistar van Van Vleuten

Floortje Mackaij kiest na tien jaar bij Team DSM voor een nieuw avontuur, en vertrekt naar Team Movistar. De 26-jarige Nederlandse zal nog één jaar samen rijden met Annemiek van Vleuten, die na 2023 de fiets aan de wilgen zal hangen.

Mackaij laat op de website van Team Movistar weten dat ze zin heeft in het volgende wielerseizoen met haar nieuwe ploeg. 'Ik kijk er naar uit om voor Team Movistar te rijden in 2023. Na een decennium met DSM was het tijd voor iets nieuws. Ik weet dat ik nog kan verbeteren, en wil meer focus leggen op de klassiekers, heuvelkoersen en de tijdritten', aldus Mackaij. 'Met de ploeg die er volgend seizoen staat, kunnen we prachtige dingen bereiken en een van de beste, zo niet de beste, ploeg van het peloton worden.' Mackaij werd al tweede in Luik-Bastenaken-Luik in 2019, en zesde in Parijs-Roubaix eerder dit jaar.

Net als Mackaij zal Liane Lippert ook de stap naar Movistar maken. Mackaij heeft een goede band met de Duitse. 'Voor mij is het geweldig dat ik in dit nieuwe avontuur teamgenoot kan blijven van Liane. Dat is zo leuk! We kennen elkaar al meer dan zes jaar, dus voelt het super om samen onderdeel te worden van de Blue Squadra.' Sebastian Unzue, manager van de vrouwenploeg van Movistar, is lovend over de potentie van Mackaij. 'Ze heeft geweldige allround-skills, maar we hebben nog niet alles van haar gezien. Ze kent enorme consistentie, en we willen graag races met haar winnen.'

Mackaij belangrijke schakel voor Van Vleuten

Bij Movistar komt Mackaij de kersverse winnares van de Ceratizit Challenge Van Vleuten tegen, die ze al kent van de nationale ploeg. Unzue is blij dat ze haar nieuwe kopvrouw kan ondersteunen. 'Floortje zal een cruciale schakel zijn voor Annemiek, Emma (Norsgaard, red.) en Arlenis (Sierra, red.). Een van haar beste kwaliteiten is het lezen van de koers. Ze is als een ploegleider op de fiets, wat heel belangrijk is voor ons. Ze is nog jong, maar heeft al wel bakken met ervaring.' Samen met Van Vleuten staat Mackaij op 24 september aan de start van de wegrit van het WK in Wollongong.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws