Movistar-baas Unzué toont vertrouwen in Mas: 'Ploeg van 2023 wordt rond hem gebouwd' Wielrennen
Wielrennen

Movistar-baas Unzué toont vertrouwen in Mas: 'Ploeg van 2023 wordt rond hem gebouwd'

Movistar-baas Unzué toont vertrouwen in Mas: 'Ploeg van 2023 wordt rond hem gebouwd'

Na een mislukte Tour de France maakte Enric Mas zijn matige seizoen goed met een ijzersterke Vuelta a España. De Spanjaard moest alleen Remco Evenepoel voor zich dulden in Madrid. Eusebio Unzué, algemeen directeur van Team Movistar, sprak zijn vertrouwen uit in de 27-jarige klimmer.

Mas werd tweede in het eindklassement, op 2.02 van eindwinnaar Evenepoel. Eerder reed Mas de Tour, maar kon mede door daalangst niet overtuigen, en moest uiteindelijk opgeven na een positieve coronatest. Unzué had toen zijn ongenoegen uitgesproken over de kwaliteiten van Mas: 'We zijn er inmiddels van doordrongen dat hij op 27-jarige leeftijd nog steeds niet het vermogen heeft om de ploeg te leiden. Hij is nog niet klaar om de verantwoordelijkheid van een team te dragen en ruimte voor zichzelf op te eisen', was Unzué toen keihard. Nu is hij 180 graden in mening gedraaid, en vestigt de hoop voor de toekomst op de Spanjaard.

Doordat Alejandro Valverde stopt heeft Team Movistar weinig andere kopmannen. 'We hebben geen optie meer om ons op meerdere leiders te richten, maar we hebben er vertrouwen in dat Mas zich als leider zal laten gelden. Het team zal rond hem heen worden gebouwd. We zullen weinig versterkingen hebben, maar 75 procent van het team heeft al een contract voor volgend jaar. We zullen vier of vijf nieuwe gezichten verwelkomen', legt Unzué uit.

'Mas heeft zich als man laten zien'

Tijdens de Ronde van Spanje liet Unzué zich ook al positief uit over Mas. 'Hij heeft zich deze Vuelta laten zien als man. Hij is geen spectaculaire renner, maar wel heel constant. Hij heeft het vermogen om met de besten mee te doen en dat is fundamenteel', vertelde de ploegbaas van Movistar toen. Vooralsnog heeft Movistar nog geen nieuwe renners aangekondigd voor het wielerjaar 2023, en zal zich willen versterken om de strijd tegen degradatie te vermijden: dit jaar staat Movistar veertiende, met slechts achthonderd punten voorsprong op de degradatiezone.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws