Mäder komt met vermakelijke uitleg na knappe derde plaats: 'Proberen niet flauw te vallen van de pijn' Wielrennen
Wielrennen

Mäder komt met vermakelijke uitleg na knappe derde plaats: 'Proberen niet flauw te vallen van de pijn'

Mäder komt met vermakelijke uitleg na knappe derde plaats: 'Proberen niet flauw te vallen van de pijn'

Gino Mäder kan terugkijken op een meer dan geslaagde vierde etappe in Parijs-Nice. De Zwitser reed in de slotfase Tour-winnaar Jonas Vingegaard uit de wielen en eindigde op een derde plaats. Mäder klimt zo op tot een vijfde plaats in het algemeen klassement, op 1.19 minuten van ritwinnaar en gele trui-drager Tadej Pogacar. De renner van Bahrain Victorious stond na afloop Cycling Pro Net te woord en deed dat met een grote glimlach op het gezicht.

'Ik heb mezelf de laatste klim verrast. Het doel was de grote jongens te 'kietelen'. Maar Pogacar was van een andere planeet. Chapeau ook aan David (Gaudu, red.) om zo dapper te zijn om aan te vallen. Persoonlijk ben ik heel blij, dit was een goede etappe', aldus Mäder.

Wanneer hem gevraagd wordt uit te leggen hoe hij de slotklim heeft aangepakt, begint de Zwitser aan een uiterst vermakelijk relaas. 'Dat is makkelijk uit te leggen. Volle gas eraan beginnen, na drie minuten eens ademen. Toen gingen Vingegaard en Pogacar. We kwamen terug. Ik ademde nog eens. En toen dacht ik: 'Als ze David niet volgen, zullen ze mij ook niet meteen volgen want ik ben een veel minder grote naam dan David. En dan was het op de limiet naar de aankomst. En proberen niet flauw te vallen van de pijn.'

Mäder is blij met niveau na teleurstellende Ronde van Valencia

'Of het deugd doet om dit niveau te halen? Tuurlijk! Het is zoveel leuker om vooraan te vechten dan achterop te zijn. Ik wist dat ik een goede winter had doorgemaakt, maar de Ronde van Valencia was een beetje een teleurstelling (Mäder werd er zestigste in het algemeen klassement, red.). Daarom ben ik zo blij met mijn benen in Parijs-Nice tot dusver. Hopelijk wordt het ook een goed weekend', zo verwijst hij naar de twee bergetappes die de renners in het slotweekend nog te wachten staan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws