Jayco-AlUla ziet het wel goedkomen met Simon Yates: 'Tegen het weekend is hij good to go' Wielrennen
Wielrennen

Jayco-AlUla ziet het wel goedkomen met Simon Yates: 'Tegen het weekend is hij good to go'

Jayco-AlUla ziet het wel goedkomen met Simon Yates: 'Tegen het weekend is hij good to go'

Simon Yates reed geen opvallende vierde etappe in Parijs-Nice. De Brit mengde zich niet in het aanvalsgeweld en moest zich beperken tot volgen. Dat resulteerde uiteindelijk in een negende plaats, op 51 seconden van ritwinnaar en nieuwe gele-trui Tadej Pogacar. Door de goede ploegentijdrit van dinsdag, waar Jayco-AlUla derde werd op amper vier seconden van winnaar Jumbo-Visma, schuift Yates wel op naar de vierde plaats in het algemene klassement.

'Het was goed. De jongens droegen goed zorg voor Simon. Het was best een nerveuze dag met al die wind. Er was dertig kilometer lang zijwind. Het scheurde een paar keer, maar het kwam wel altijd terug samen. De jongens hielden Simon echter heel de dag in goede positie', zo doet ploegleider Dave McPartland verhaal via de teamkanalen van Jayco-AlUla.

'Op de slotklim was het de bedoeling dat Simon gewoon zijn ding kon doen, wat hij uiteindelijk ook deed. Het was goed genoeg voor de negende plaats en het brengt hem tot een vierde plaats in het algemeen klassement. Hij wordt elke dag beter en beter en in het weekend zal hij good to go zijn', aldus een optimistische McPartland.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws