Ook op rustdag slaat corona toe in Vuelta: Mas verliest Norsgaard, ook Drizners uit koers Wielrennen
Wielrennen

Ook op rustdag slaat corona toe in Vuelta: Mas verliest Norsgaard, ook Drizners uit koers

Ook op rustdag slaat corona toe in Vuelta: Mas verliest Norsgaard, ook Drizners uit koers

Het coronavirus blijft maar in zich heen slaan in de Vuelta a España, zo ook op de rustdag. Waar zondag Wout Poels en Pieter Serry allebei een positieve test inleverden, zijn het nu Mathias Norsgaard (Movistar Team) en Jarrad Drizners (Lotto Soudal) die hun koffers moeten pakken.

Op de tweede rustdag in de Spaanse grote ronde laat Movistar Team weten dat Norsgaard genoodzaakt het coronavirus onder de leden heeft. 'Helaas heeft Mathias een positieve test ingeleverd en is hij niet in staat om de Vuelta dinsdag voort te zetten. Het is verdrietig dat we je eerste grote ronde op deze manier abrupt zien eindigen, zeker aangezien je morgen de Deense kampioenstrui zou dragen (in de tijdrit, red.). Veel beterschap!'

Een hard gelag voor Movistar Team en daarmee ook voor Mas, die momenteel tweede in het algemeen klassement staat op één minuut en twaalf seconden van Remco Evenepoel. Zelf nam Norsgaard de 154e plek in beslag.

Lotto Soudal ziet Drizners positief testen

Ook Lotto Soudal kreeg op de rustdag met het coronavirus te maken. Bij de Belgische ploeg is het Drizners die een positief heeft getest en daardoor huiswaarts moet keren, zo meldt de ploeg op Twitter. 'We wensen onze Australiër, die debuteerde in een grote ronde, een spoedig herstel toe. Bedankt voor al je verrichte werk, we zien je snel weer!'

Het wegvallen van Drizners is een flinke domper voor Lotto Soudal, dat in de Vuelta a España hard op zoek is naar UCI-punten in de strijd tegen degradatie. Zoals het er nu uitziet rijdt de ploeg namelijk volgend jaar niet meer in de WorldTour. De 23-jarige renner zat in etappe vier mee in de kopgroep, maar finishte die dag als 130e.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws