Mas gaat als Movistar-kopman voor topresultaat in Tirreno-Adriatico, Jorgenson voert ploeg Parijs-Nice aan Wielrennen
Wielrennen

Mas gaat als Movistar-kopman voor topresultaat in Tirreno-Adriatico, Jorgenson voert ploeg Parijs-Nice aan

Mas gaat als Movistar-kopman voor topresultaat in Tirreno-Adriatico, Jorgenson voert ploeg Parijs-Nice aan

Movistar heeft de ploegen voor de belangrijke rittenkoersen Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico op papier. De Spaanse formatie hoopt met Enric Mas hoge ogen te gooien in Italië, terwijl Matteo Jorgenson de aangewezen persoon zal zijn in Frankrijk.

Zondag begint Parijs-Nice als eerste, waar Ronde van Oman-winnaar Jorgenson zijn ding mag gaan doen. 'Matteo heeft zijn eerste professionele overwinningen behaald in Oman en toonde zich ook in de Omloop Het Nieuwsblad, dus hij zal onze kopman zijn. Ook Iván García Cortina krijgt een vrije rol. Zij hebben allebei al geschitterd in deze wedstrijd en zullen dat opnieuw proberen te doen.'

Tussen de twee zeeën is Mas dus de kopman van dienst, al neemt Movistar ook Fernando Gaviria mee. 'Enric zal zijn eerste WorldTour-koers van 2023 rijden en trekt na een goede prestatie in de Ruta del Sol met enthousiasme naar de Tirreno. Hij heeft een goede basis en zal die proberen te benutten', klinkt het. Afgelopen jaar reed Mas tot een valpartij ook al goed in de Italiaanse koers.

Selectie Movistar Parijs-Nice 2023

Matteo Jorgenson
Iván García Cortina
Gorka Izagirre
Imanol Erviti
Max Kanter
Mattias Norsgaard
Gregor Mühlberger

Selectie Movistar Tirreno-Adriatico 2023

Enric Mas
Fernando Gaviria
Alex Aranburu
Albert Torres
Jorge Arcas
Nelson Oliveira
Carlos Verona

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws