'Mathieu van der Poel laat regenboogtrui op 3 september al zien in WorldTour' Wielrennen
Wielrennen

'Mathieu van der Poel laat regenboogtrui op 3 september al zien in WorldTour'

'Mathieu van der Poel laat regenboogtrui op 3 september al zien in WorldTour'

Als we de doorgaans goed ingevoerde krant Ouest-France mogen geloven, trekt Mathieu van der Poel op zondag 3 september naar de Bretagne Classic. De Nederlander zou daar aan de zijde van Jasper Philipsen zijn regenboogtrui voor een eerste maal tonen in de WorldTour.

Van der Poel liet zijn tricot zondag voor een eerste maal zien aan het publiek in het criterium van Etten-Leur, waar hij aangaf ook nog enkele wedstrijden toe te voegen aan zijn programma. Deze week maakte de Eurometropole Tour (op 28 september in Doornik) al bekend dat hij deel zou nemen, maar dat werd tot op heden niet bevestigd door Alpecin-Deceuninck.

Van der Poel onderdeel van sterk startveld in Bretagne

Met de mogelijke toevoeging van de Bretagne Classic, waar ook onder meer Julian Alaphilippe en Tadej Pogacar op de deelnemerslijst staan, heeft Van der Poel dus een nieuwe wedstrijd in zijn planning. Afgelopen jaar werd die koers gewonnen door Wout van Aert, maar de Belg geeft dit seizoen de voorkeur aan de Tour of Britain.

Ook het EK gravel op 1 oktober zou in de planning van Van der Poel staan, evenals het testevent van de Olympische Spelen op de mountainbike één week eerder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws