Mathieu van der Poel legt uit wat er bij hem scheelde in de openingsrit van de Tour de France Wielrennen
Wielrennen

Mathieu van der Poel legt uit wat er bij hem scheelde in de openingsrit van de Tour de France

Mathieu van der Poel legt uit wat er bij hem scheelde in de openingsrit van de Tour de France

Mathieu van der Poel werd her en der aangestipt als favoriet voor de eerste etappe en de gele trui in de Tour de France, maar de Nederlander kende geen gemakkelijke dag richting Rimini. Hij eindigde als 88e, op 18 minuten en 46 seconden van de kop van de koers.

Bij CyclingProNet reageerde Van der Poel kort na afloop van de rit. 'Het was een heel zware en warme dag, dus dan is het moeilijk om terug te keren in koers', stelde de Nederlander, die in Firenze voor het eerst sinds eind april (Luik-Bastenaken-Luik, red.) weer in wedstrijdverband te zien was en dus direct geconfronteerd werd met zeer zware omstandigheden.

Types als Wout van Aert en Mads Pedersen overleefden de 3500 hoogtemeters wel. 'Ik weet niet hoe groot de groep was aan de finish, maar normaal gesproken had ik zeker bij de beteren moeten zijn', realiseerde Van der Poel zich. 'Ik blies mijzelf echter op, op die zware klim.' Daar hanteerde UAE-Team Emirates een hoog tempo, waardoor een groot deel van het peloton in moeilijkheden kwam.

Van der Poel hoopt vanaf nu alleen nog maar te kunnen verbeteren

Niet dat de drager van de regenboogtrui nu bij de pakken neer zit. 'Zo gaat het nu eenmaal in koers. Hopelijk kan ik vanaf nu alleen nog maar verbeteren, want ik wil wel proberen om een etappe te winnen. De komende dagen wil ik verder groeien, maar ik weet dat de volgende rit ook lastig voor mij gaat worden', doelt hij op de tweede, heuvelachtige rit die het peloton tot in Bologna brengt.

Tot slot had Van der Poel nog mooie woorden over voor gele trui-drager en ritwinnaar Romain Bardet. 'Een goede kerel', zei hij over de man die samen met hemzelf en Tadej Pogacar op het podium stond van Luik-Bastenaken-Luik dit jaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws