Matthews en Pogacar 'gelijkgestemde zielen': 'Op training met Tadej trapte ik mijn hoogste waarden' Wielrennen
Wielrennen

Matthews en Pogacar 'gelijkgestemde zielen': 'Op training met Tadej trapte ik mijn hoogste waarden'

Matthews en Pogacar 'gelijkgestemde zielen': 'Op training met Tadej trapte ik mijn hoogste waarden'

Dat Michael Matthews en Tadej Pogacar goede vrienden zijn, mag anno 2022 geen geheim meer worden genoemd. De twee wonen in Monaco en trainen daar geregeld samen. Michael Matthews vertelt erover in Het Laatste Nieuws.

Matthews was na de zesde etappe - waarin hij zelf tweede werd - de eerste die Pogacar feliciteerde met zijn ritzege en andersom was dat ook het geval toen Matthews in de veertiende etappe solo over de streep kwam. De Australiër (31) en Sloveen (23) zijn van verschillende generaties, maar kunnen het uitstekend met elkaar vinden. Het begon allemaal toen Matthews in 2020 de net verhuisde Pogacar een berichtje stuurde via Instagram, of hij wilde trainen. Sindsdien fietsen ze altijd samen als ze allebei in Monaco zijn.

'Het leeftijdsverschil tussen ons is groot, maar ik herken in Tadej de jonge versie van mezelf. Mijn little brother. Een jonge kerel die op training vooral plezier wil beleven. Weinig blabla, maar gewoon hard rijden en ons onderweg amuseren', zo vertelt Bling. 'We trainen zoals nieuwelingen en proberen elkaar voortdurend pijn te doen alsof het koers is. Bij elk verkeersbord dat we tegenkomen, doen we een sprintje. Tadej en ik zijn gelijkgestemde zielen. We pushen elkaar tot over de limiet, maar proberen tegelijk te genieten.'

Matthews en Pogacar maken elkaar beter

Matthews claimt dat ze elkaar beter maken. Hijzelf is een betere klimmer geworden, die bovendien vier kilo lichter staat. Pogacar is explosief en moet zich tegen Matthews flink inspannen. 'Als ik kijk naar mijn data: op training met Tadej heb ik de hoogste waarden uit mijn carrière getrapt. Hoger dan in wedstrijden. Hij is onvermoeibaar. Als we op het vlakke een sprintje trekken, kan ik Tadej wel nog afhouden, maar dat is ook het enige terrein waarop ik hem nog de baas ben. Tadej is ook snel en heeft een sterke kickstart in de benen. Als het een lange sprint is, is het al een pak moeilijker om hem te kloppen. Hij maakt nog steeds progressie. In een sprint bergop is hij zeker wereldtop.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws