🎥 Maxim Van Gils (Lotto-Dstny) krijgt slecht nieuws-brief van UCI: 25 dagen schorsing voor klap in Japan Wielrennen
Wielrennen

🎥 Maxim Van Gils (Lotto-Dstny) krijgt slecht nieuws-brief van UCI: 25 dagen schorsing voor klap in Japan

🎥 Maxim Van Gils (Lotto-Dstny) krijgt slecht nieuws-brief van UCI: 25 dagen schorsing voor klap in Japan

Afgelopen oktober werd in Japan het criterium voorafgaand aan de Japan Cup verreden, wat normaal gesproken een rustige bedoeling is. Dit jaar was dat echter niet het geval: op beelden vanuit Japan was te zien dat Maxim Van Gils collega-renner Georgios Bouglas een flinke klap op het achterhoofd geeft bij het passeren van de finish. Daarvoor heeft de UCI anderhalve maand later 25 dagen schorsing gegeven aan Van Gils.

De jonge Belg werd uiteindelijk tiende in de race, die werd gewonnen door Edward Theuns. Bouglas werd achtste. Waarom Van Gils zo boos was op de Griek? In een persbericht geeft hij iets meer duiding: 'Het was een reactie in de hitte van de strijd, een reactie op het gevaarlijke rijden van een ander. Maar ik weet dat wat ik deed fout is.'

Het klimtalent moet diep door het stof in het statement van Lotto-Dstny, dat het gedrag van Van Gils veroordeelt: 'We zeggen sorry voor het gedrag van Maxim, het team en Maxim willen excuses aanbieden voor het incident aan het einde van de wedstrijd', aldus de Belgische formatie in een eerste reactie.

Van Gils krijgt boete en wordt begin 2024 ook geschorst

Vervolgens is het aan Van Gils, die opvallend genoeg niet uit de uitslag werd geschrapt, maar in eerste instantie slechts een boete kreeg van 50 Zwitserse frank en enkele UCI-punten verloor. 'Ik heb heel veel spijt van wat ik heb gedaan en ik heb mijn excuses ook al aangeboden bij de wedstrijdjury. Het was een verkeerde reactie, ik had hem nooit mogen slaan en moet mijn handen op het stuur houden.'

'Ik bied mijn excuses aan voor wat ik heb gedaan. Dit is ook een belangrijke les voor mij voor de toekomst, dat ik kalm moet blijven in zulke situaties en op een juiste manier moet reageren', aldus de Belg, die op 11 december nog een slecht nieuws-bericht kreeg vanuit de UCI. Hij wordt begin 2024 25 dagen geschorst, waarbij die periode ingaat op 20 januari.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws