Meeschrijven voor je Vuelta-pooltje: Quintana gaat vol voor klassement, Bilbao slaat ronde over Wielrennen
Wielrennen

Meeschrijven voor je Vuelta-pooltje: Quintana gaat vol voor klassement, Bilbao slaat ronde over

Meeschrijven voor je Vuelta-pooltje: Quintana gaat vol voor klassement, Bilbao slaat ronde over

De Vuelta a España is traditioneel de laatste grote ronde van het jaar en dus ook de laatste kans om een pooltje te winnen. De Tour de France is allang niet meer de enige ronde waar je een ploeg kan samenstellen, om het allemaal nog een stukje leuker te maken. In dat opzicht schrijven we even mee, want er is nieuws rond Nairo Quintana en Pello Bilbao.

Quintana werd zesde in de Tour de France en in tegenstelling tot veel anderen gaat hij ook de Vuelta bedwingen. De Colombiaanse klimmer gaat ook daar gewoon voor een goed klassement, vertelt hij aan AS. 'Dat is wel het doel, ja. We hebben een sterke ploeg, al zullen we het verlies in de ploegentijdrit op de eerste dag moeten beperken. De andere tijdrit zit halverwege de wedstrijd, maar die is niet al te lang, dus moet oké zijn voor mij. De bergetappes - met tien aankomsten bergop - zijn heel goed voor mij.'

De kopman van Arkéa-Samsic krijgt bij de Franse ploeg alle vrijheid en dat is ook de reden dat hij normaliter zijn aflopende contract gaat verlengen. 'Daar zijn we dichtbij. De ploeg wordt steeds beter en ze hebben veel respect voor mij. Ze luisteren naar mijn meningen en we willen graag samen door. We hebben dit jaar top tien gereden in alle grote wedstrijden, wat erop duidt dat ik nog steeds mee kan met de besten.'

Bilbao verkiest eendagswerk boven Vuelta

Grote en opvallende afwezige in de Vuelta is Pello Bilbao bij Bahrain Victorious. De 32-jarige Spanjaard werd begin dit jaar nog vijfde in de Giro d'Italia en sinds 2017 reed hij altijd twee grote rondes in een jaar. Niet dit seizoen, daar Bilbao in het najaar graag goed wil zijn in de eendagskoersen. 'Ik ga een beetje terug naar mijn roots, door weer wat frisser en explosiever richting het eendagswerk toe te werken. Ik heb altijd twee grote rondes gereden in een jaar, waardoor ik lang de focus had op uithoudingsvermogen. Ik train nu minder lang en explosiever, waarbij ik ook sessies op hoge intensiteit achter de derny doe', vertelt hij aan Cyclingnews.

Het moet ervoor zorgen dat Bilbao in het najaar in onder meer de Italiaanse eendagskoersen mee kan doen voor de winst. In de Ronde van Polen rijdt hij nu wedstrijdkilometers in de benen, maar Bahrain Victorious mikt in de Vuelta normaliter op Mikel Landa, Gino Mäder en eventueel nog Jack Haig, als die hersteld is van zijn val in de Tour de France.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws