Merlier komt na 'gevaarlijke' etappe in Parijs-Nice niet aan sprinten toe: 'Ketting liep eraf' Wielrennen
Wielrennen

Merlier komt na 'gevaarlijke' etappe in Parijs-Nice niet aan sprinten toe: 'Ketting liep eraf'

Merlier komt na 'gevaarlijke' etappe in Parijs-Nice niet aan sprinten toe: 'Ketting liep eraf'

Het was geen geslaagde dag voor de Belgische sprinters in Parijs-Nice. Waar De Lie gefrustreerd 27ste werd in de tweede etappe, eindigde de winnaar van de eerste rit, Tim Merlier, als veertiende. De sprinter sprak na afloop van een gevaarlijke etappe.

Vaak zit er in de eerste etappes van Parijs-Nice wel een rit waar de wind het peloton teistert. Etappe twee had zo’n dag kunnen zijn, ware het niet dat de wind niet hard genoeg stond. Zodoende geen waaiers, maar wél een heel nerveuze dag in het peloton. ‘Het was super nerveus, de hele dag voor een plekje vechten. Echt gevaarlijk. Er was wat wind en iedereen wilde vooraan zitten en blijven’, citeert Het Nieuwsblad Merlier na afloop.

Ook in de finale was het volgens Merlier uiterst nerveus en chaotisch. ‘Op een kilometer van de finish viel ik bijna op het punt dat de nadarhekken begonnen. Iedereen remde een klein beetje, ik moest ook remmen. Mijn ketting liep eraf en ging er niet meteen weer op. Arnaud De Lie zat nog net voor mij, maar die ging niet echt meer aan. Ik sprint nog vanaf het rondpunt tot aan de meet en ik word nog veertiende, we zaten al te ver.’

Het sprinten in Parijs-Nice is onderhand net zo gevaarlijk als een sprint in de grote broer van de rittenkoers, stelt Merlier. Op deze manier zijn het moeilijke sprints. Geen enkele ploeg kreeg er echt een lijn in vandaag. Ze zeggen dat het een voorbereidingskoers is, maar tegenwoordig zeggen ze ook dat het de nieuwe Tour de France is.’

Merlier: 'Wordt moeilijk om nog een rit te winnen'

Dinsdag gaat de wedstrijd verder met een ploegentijdrit van 32 kilometer. Soudal-Quick Step heeft goede adelbrieven te overleggen in het onderdeel. ‘Dat het in de ploegentijdrit morgen nog kan? We hebben wel een paar specialisten mee. Ik denk dat het voor mezelf moeilijk wordt om deze week nog een rit te winnen.’, besluit Merlier.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws