Merlier komt tekort op lastige Vuelta-aankomst: 'Dan kraakt het in het hoofd' Wielrennen
Wielrennen

Merlier komt tekort op lastige Vuelta-aankomst: 'Dan kraakt het in het hoofd'

Merlier komt tekort op lastige Vuelta-aankomst: 'Dan kraakt het in het hoofd'

Tim Merlier kon in de door Mads Pedersen gewonnen etappe in Montilla niet mee met de beste renners in de listige slotfase. De benen van de Belg van Alpecin-Deceuninck liepen vol in de laatste kilometers, waar hij zichtbaar van baalde.

Op de vraag hoe het kwam, reageerde Merlier in eerste instantie kortaf bij Sporza. 'De benen niet hebben, zeker?', om later alsnog wat spraakzamer te zijn. 'In het begin van de etappe ging het niet zo goed, maar richting de finale ging het juist weer wat beter. Op een bepaald moment had ik last van de warmte, maar ik kon verkoeling vinden.'

Merlier: 'Het was er net teveel aan'

'Het was niet slecht in de finale, maar het was er net teveel aan', doet Merlier verder. 'Ik voelde dat ik geen versnelling meer zou hebben op het steilste stuk, en dan kraakt het in het hoofd', vertelt de rappe man. Uiteindelijk werd Merlier 62e in de daguitslag.

Nu volgt er weer een zwaar weekend vol bergen, alvorens het peloton naar de volgende vlakkere ritten gaat. 'Dinsdag is de volgende kans, maar dat is lastiger dan dit. Dat zal dus moeilijk worden', spreekt Merlier. 'Het zal hopelijk Madrid worden, dan maar', kijkt hij al naar de slotrit van deze Vuelta.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws