Pedersen knalt iedereen los uit het wiel richting eerste ritzege: 'Het werd 330 meter sprinten' Wielrennen
Wielrennen

Pedersen knalt iedereen los uit het wiel richting eerste ritzege: 'Het werd 330 meter sprinten'

Pedersen knalt iedereen los uit het wiel richting eerste ritzege: 'Het werd 330 meter sprinten'

Mads Pedersen heeft met overmacht de dertiende etappe van deze Vuelta a España gewonnen. De Deen was op een oplopende finish duidelijk de sterkste en heeft zo na drie tweede plaatsen eindelijk zijn welverdiende ritzege beet. Pedersen toont zich dan ook tevreden in het flashinterview.

Eindelijk die langverwachte ritzege, en daarnaast nog eens heel wat punten bij voor de groene trui. Een perfecte dag voor Pedersen en Trek-Segafredo? 'Zeker! We wisten op voorhand dat de finale mij supergoed zou liggen. De jongens hebben het vandaag echt heel goed gedaan en waren heel de dag gefocust. Ik ben blij dat ik eindelijk mijn ritzege te pakken heb en zo de jongens al het werk dat ze voor mij al gedaan hebben deze Vuelta kan terugbetalen', zo vertelt hij net na de aankomst.

Pedersen: 'Jammer dat Bennett er niet meer is om een duel uit te vechten voor de groene trui'

Pedersen is iemand die houdt van een lange sprint, en deze keer kreeg de renner van Trek-Segafredo een zeer lange sprint. Met dank aan Pascal Ackermann. 'Alex (Kirsch, red.) zette mij in de laatste bocht af, maar dan was het nog achthonderd meter tot de aankomst. Ackermann ging heel vroeg aan en ik besloot met hem mee te springen. Zo werd het een heel lange sprint, want om hem te volgen moest ik ook al vol sprinten. Zo werd het een sprint van 330 meter.'

Het puntenklassement lijkt Pedersen niet meer te kunnen ontglippen. De wereldkampioen van 2019 heeft al 247 punten verzameld, de teller van eerste achtervolger Marc Soler staat op 96 punten. Door het wegvallen van Sam Bennett - de Ier liep corona op - is alle spanning uit het nevenklassement verdwenen. Iets wat Pedersen klaarblijkelijk liever anders had gezien. 'Mijn voorsprong in het puntenklassement is heel comfortabel. Het is wel jammer dat Bennett er niet meer is om een duel uit te vechten voor die groene trui.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws