Merlier triomfeert in slotrit Vierdaagse van Duinkerke, Grégoire schrijft eindklassement op zijn naam Wielrennen
Wielrennen

Merlier triomfeert in slotrit Vierdaagse van Duinkerke, Grégoire schrijft eindklassement op zijn naam

Merlier triomfeert in slotrit Vierdaagse van Duinkerke, Grégoire schrijft eindklassement op zijn naam

Tim Merlier heeft victorie gekraaid in de slotetappe van de Vierdaagse van Duinkerke. De Vlaamse sprinter van Soudal Quick-Step was de allersterkste in de massasprint. Romain Grégoire (Groupama-FDJ) behield zijn leidende positie en mag zich de eindwinnaar van de rittenkoers noemen.

De Vierdaagse van Duinkerke, die in totaal uit zes ritten bestond, was na dag vijf sowieso voor succesformatie Jumbo-Visma sowieso al een geslaagde. De Nederlandse formatie zag Kooij zegevieren in rit een en vier, waarna supertalent Per Hagenes er met de overwinning in rit vijf vandoor ging. Na de triomf van Hagenes was het Groupama-FDJ-talent Grégoire, die zelf in de tweede rit zijn eerste profzege boekte, die aan de leiding ging van het algemeen klassement.

Wat op zondag 21 mei nog restte in de 173 kilometer lange slotrit, was een route over een zo goed als biljartvlak parcours. Daarmee leek alles te wijzen op een massasprint in de straten van Duinkerke, de plaats die ook als startlocatie van rit één diende.

Koplopers worden vakkundig ingerekend, stelt met glansrijke overwinning in massasprint supervorm tentoon 

Al redelijk vroeg in de etappe kozen zeven jongens het hazenpad. Mathis Le Berre (Arkéa Samsic), Anthony Turgis (TotalEnergies), Aaron Gate (Bolton Equities Black Spoke), Samuel Leroux (Van Rysel - Roubaix Lille Métropole), Tom Sexton (Bolton Equities Black Spoke), Valentin Tabellion (Van Rysel - Roubaix Lille Métropole) en Morné Van Niekerk (St Michel - Mavic - Auber93) mochten zich de tête de la course van de dag noemen. Het septet kreeg een maximale voorsprong van vier minuten 'cadeau', waarna de sprintersploegen zich naarmate de etappe vorderde langzaam maar zeker begonnen klaar te stomen voor de afsluitende massasprint.

De kopgroep zag de voorsprong gestaag slinken. De hergroepering leek langzaam maar zeker een feit te gaan worden. De ontsnapten werden een voor een bij de lurven gegrepen en met nog zo'n vijftien kilometer voor de boeg kwam alles weer tezamen. Daarop kon alles in werking gesteld worden voor een massasprint. In die sprint stond er geen maat op Merlier, die Uno-X-sprinter Erland Blikra en Astana Qazaqstan Team-man Cees Bol naar de tweede en derde plaats verwees. Kooij moest genoegen nemen met een vierde plaats. Grégoire verloor geen tijd en is de eindwinnaar van de ronde.

Uitslag etappe 6 Vierdaagse van Duinkerke 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws