Vine geniet van duels met wereldtop: 'Heel cool om de race zo te laten ontploffen' Wielrennen
Wielrennen

Vine geniet van duels met wereldtop: 'Heel cool om de race zo te laten ontploffen'

Vine geniet van duels met wereldtop: 'Heel cool om de race zo te laten ontploffen'

Als er iemand donderdag Down Under de lont in het kruidvat stak, dan was het Jay Vine wel. De ranke klimmer van UAE-Team Emirates versnelde op zo'n twintig kilometer van de aankomst op Nettle Hill, waarna vier renners de aansluiting wisten te maken. Vine eindigde uiteindelijk als tweede achter Rohan Dennis en bezet nu ook die plek in het klassement.

Het was een vooropgezet plan van de Aussie en zijn ploeg uit de Emiraten, zo vertelde hij na afloop. 'We zagen die klim in de briefing en wisten dat er met de wind een kans zou zijn dat we het zouden halen. De namen die mee waren, waren ook de jongens die we hadden verwacht', doelt hij op Dennis (Jumbo-Visma), Jai Hindley (BORA-hansgrohe), Mauro Schmid (Soudal Quick-Step) en Simon Yates (Jayco-AlUla).

Vine en co calculeerden tactiek van Yates al in

Met name die laatste sleepte wat aan, daar zijn ploeggenoot Michael Matthews met zijn snelle benen door pech achterop was geraakt. 'Ook dat hadden we enigszins ingecalculeerd. We soort van accepteerden met zijn vieren dat hij in het wiel zat, dus de samenwerking was verder heel goed. En dat was voor alle vier een voordeel.'

Al bij al genoot Vine van de uitvoering van het plan. 'Het voelde heel cool om echt met een idee aan de koers te beginnen en de race dan zo te laten doen ontploffen. Om zo de haven in te rijden, was heel gaaf', heeft hij het over de aankomst in Victor Harbor. Daar moest Vine, die de snelste sprint had, wel de weggereden Dennis voor zich laten.

De strijd om het algemeen klassement lijkt nog een spannende te worden, om te beginnen met de derde rit in lijn naar Campbelltown van vrijdag. 'Er komen gewoon nog drie zware dagen aan, dus het wordt alleen maar lastiger in deze Tour Down Under', blikt Vine vooruit naar een duel met Dennis, Yates en co.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws