Mikel Landa trekt als geboren Bask en tijdrit-dissonant logischerwijs naar Tour de France in 2023 Wielrennen
Wielrennen

Mikel Landa trekt als geboren Bask en tijdrit-dissonant logischerwijs naar Tour de France in 2023

Mikel Landa trekt als geboren Bask en tijdrit-dissonant logischerwijs naar Tour de France in 2023

Mikel Landa zal zich in 2023 normaliter gaan richten op de Tour de France, zo meldt het Spaanse Noticias de Gipuzkoa. De kopman van Bahrain Victorious koos de laatste jaren vaak voor de Giro en werd dit jaar zelfs nog derde, maar met zeventig tijdritkilometers zal hij daar komend seizoen normaliter ver van weg blijven.

Landa, een gekend tijdrit-dissonant, vindt in de Tour een parcours op zijn maat. Met een recordaantal van dertig cols en slechts één (klim)tijdrit van 22 kilometer, lijken alle ingrediënten aanwezig om in 2023 voor een eerste podiumplaats in de Tour te gaan. Landa was daar in 2017 en 2020 al dichtbij, maar werd toen vierde. Afgelopen seizoen reed hij de Giro en richtte hij zich na een harde crash in de eerste week vervolgens op de Vuelta a España. Hij reed beide wedstrijden niet uit.

Het feit dat de Tour komend seizoen start met een driedaagse in het Spaanse Baskenland zal voor Landa een extra reden zijn om voor de Ronde van Frankrijk te gaan. De klimmer is geboren in Vitoria-Gasteiz en is dus een geboren Bask. Hij reed in het verleden ook voor Euskaltel-Euskadi en was een tijdje betrokken bij de ploeg Fundación Euskadi. Door belangenverstrengeling mocht hij die rol echter niet blijven vervullen. De Baskische fans zullen alvast voor een boost zorgen.

'Hij wil de Tourstart in het Baskenland voor geen goud missen', zo meldt het thuisfront van Landa. De Spanjaard zal zijn seizoen in 2023 normaal gesproken starten in februari, in de Ruta del Sol. Mogelijk begint hij al eerder in de Ronde van Valencia. Richting het voorjaar staat de Tirreno-Adriatico op de planning, om vervolgens naar de Ronde van het Baskenland te gaan. In het klassieke voorjaar hoopt hij enkele Ardense klassiekers te bedwingen. Daarna gaat de blik vol op de Tour, die op 1 juli begint in Bilbao.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws