Milan na debuutzege in grote ronde: 'Dat ik hier zou winnen, had ik echt niet verwacht' Wielrennen
Wielrennen

Milan na debuutzege in grote ronde: 'Dat ik hier zou winnen, had ik echt niet verwacht'

Milan na debuutzege in grote ronde: 'Dat ik hier zou winnen, had ik echt niet verwacht'

Jonathan Milan heeft de tweede etappe van de Giro d'Italia gewonnen. De jonge Italiaan van Bahrain - Victorious versloeg grote namen als Kaden Groves en Fernando Gaviria in de laatste rechte lijn, en dat deed hij met verve. 'Ik kan het nog altijd niet geloven', vertelt hij in het flashinterview direct na de finish.

Met nog een kilometer te rijden zat Milan strak in het wiel van topsprinter Groves. De Australiër had een goede trein voor hem, met Ramon Sinkeldam als absolute lead-out. Groves werd perfect afgezet (en werd derde, red), maar in zijn wiel zat een nog sterkere Milan. 'Dit in de tweede etappe van mijn eerste Giro. Ik heb hier geen woorden voor. Ik had zaterdag al een goed ritme te pakken in de tijdrit, maar dat ik hier op zondag gelijk zou winnen had ik echt niet verwacht', aldus Milan.

Voor de rappe Italiaan is het de tweede ritzege van het seizoen. In februari won hij al in de Saudi Tour. De 22-jarige renner had tot op heden geen WorldTour-overwinning op zijn naam staan, en kon in de slotfase van de etappe dan ook moeilijk zijn hoofd koel houden. 'Aan het einde van de etappe brachten mijn ploeggenoten me perfect in positie. Ze moesten tegen me blijven zeggen dat ik rustig aan moest doen en dat ik moest relaxen', vertelt hij met een nog altijd hoge ademhaling.

Milan: 'Ik ben gelukkig'

Milan rijdt momenteel zijn eerste grote ronde uit zijn carrière. Aan het einde van 2022 maakte de jonge Italiaan indruk door meerdere ritten te winnen in de Cro Race, een meerdaagse in Kroatië. Die goede resultaten gaven ongetwijfeld moraal voor het nieuwe seizoen, waarin hij meteen goed uit de startblokken schoot in de eerder genoemde Saudi Tour. Winnen in de Giro is toch wel de grootste zege uit zijn carrière tot nu toe. 'Het is echt ongelofelijk om hier te winnen', stelt hij dan ook. 'Ik ben gelukkig.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws