Mollema eindigt als tweede in Luxemburg: 'Voelde me niet zo lekker' Wielrennen
Wielrennen

Mollema eindigt als tweede in Luxemburg: 'Voelde me niet zo lekker'

Mollema eindigt als tweede in Luxemburg: 'Voelde me niet zo lekker'

Bauke Mollema wist in de eerste etappe van de Ronde van Luxemburg net geen overwinning aan zijn palmares toe te voegen. De Nederlander van Trek-Segafredo moest in een sprint heuvelop alleen zijn meerdere erkennen in João Almeida. Na afloop is hij blij en tevreden met het resultaat, zo laat hij weten op de eigen ploegsite.

De 34-jarige Mollema kwam afgereisd vanuit Italië, waar hij vorige week woensdag op het EK het brons pakte op de Mixed Relay en afgelopen zondag als zeventiende eindigde in de wegwedstrijd. In de pittige eerste etappe van de Ronde van Luxemburg voelde hij de benen nog van het weekend, zo bekende hij na afloop. 'Ik voelde me gedurende de dag niet zo lekker. Ik denk dat ik de inspanning van het EK en de reisdag in mijn benen voelde.' Desondanks kon Mollema in de finale toch naar een knappe tweede plaats sprinten. 'Op het einde ging het beter dan verwacht. Ik zat in een goede positie na de laatste bocht. Ik wilde mijn sprint vanaf tweehonderd meter aangaan, maar Almeida passeerde me heel snel in de laatste twintig meter en er is niet veel meer wat ik had kunnen doen.'

Met zijn tweede plaats was Mollema dan ook tevreden en na afloop prijst hij het werk van de ploeg. 'Ik denk dat we blij kunnen zijn met hoe het vandaag verliep. Onze intentie was om de kopgroep onder controle te houden voor de etappe en het klassement. We namen de verantwoordelijkheid om de andere teams te helpen, omdat we zagen dat de groep vooraan erg sterk reed. In de korte etappes hier is het belangrijk om de situatie onder controle te houden.' Woensdag wordt de etappekoers vervolgd met misschien wel de zwaarste rit. In de finale is de Cote de Eschdorf (2,9 km aan 8,4%) driemaal de scherprechter en wordt er eveneens op gefinisht. Geen slechte aankomst voor Mollema, al is het afwachten hoe zijn benen zijn hersteld na de inspanning van dinsdag.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws