Mollema heeft smaak te pakken en wil naar WK: 'Het gaat dit jaar lekker in het tijdrijden' Wielrennen
Wielrennen

Mollema heeft smaak te pakken en wil naar WK: 'Het gaat dit jaar lekker in het tijdrijden'

Mollema heeft smaak te pakken en wil naar WK: 'Het gaat dit jaar lekker in het tijdrijden'

Door de ritzege van Wout van Aert in etappe 20 en de eindzege van Jonas Vingegaard in de Tour de France was er misschien iets minder aandacht voor Bauke Mollema, maar de Nederlands kampioen tijdrijden deed het met een zesde plaats andermaal geweldig in een race tegen de klok. In het rood-wit-blauw heeft Mollema zijn flow gevonden in de tijdrit en dus denkt hij hardop na over het WK in Australië.

'Het ging best lekker voor mijn gevoel, al had ik geen idee wat ik aan het doen was. Mijn communicatie deed het niet meer na vijftien kilometer, dus dat was wel jammer. Dan mis je toch wat info over de tussentijden en de bochten. Gelukkig was het niet een heel technisch parcours. In een afdaling in de slotkilometers had ik wel opeens een auto van Movistar voor me en drie motoren, waar ik een beetje voor moest inhouden. Dat scheelde uiteindelijk een paar seconden', zo vertelt hij over zijn tijdrit bij de NOS.

Mollema vindt liefde in het tijdrijden

'Ik wilde er echt voor gaan vandaag', vervolgt Mollema, die als een komeet vertrok. 'Ik hou er wel van om hard te starten, dat doe ik altijd wel. Dat voelde op zich wel goed aan. In het tweede deel heb ik wel wat gas teruggenomen, omdat ik nog wat over moest hebben voor de laatste twee klimmetjes. Uiteindelijk mag ik wel tevreden zijn. Het gaat dit jaar lekker in het tijdrijden, eigenlijk sinds vorig jaar al. Ik rijd goede tijdritten, heb een goede positie op de fiets, snellere fietsen en ook nog een nieuw tijdritpak. Ik heb daar wel echt vertrouwen uit gehaald.'

Zoveel vertrouwen dat Mollema later dit jaar graag zou willen starten bij het WK tijdrijden in Australië. In gesprek met Wielerflits doet hij daarvoor een kleine oproep aan bondscoach Koos Moerenhout. 'Ik heb hem nog niet gebeld, maar daar gaan we het binnenkort misschien wel over hebben. Ik zou daar wel graag willen rijden, maar we gaan het wel zien of dat gaat gebeuren.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws