Mollema pakt zilver, ondanks gevolgen val: 'Het gaat dag per dag beter' Wielrennen
Wielrennen

Mollema pakt zilver, ondanks gevolgen val: 'Het gaat dag per dag beter'

Mollema pakt zilver, ondanks gevolgen val: 'Het gaat dag per dag beter'

Bauke Mollema is nog niet volledig hersteld van zijn harde crash in de Ronde van Luxemburg. De Groninger reed woensdag wel de Mixed Team Relay, waarin hij met zijn landgenoten zilver behaalde.

Mollema reed met kompanen Jos van Emden en Koen Bouwman een degelijke tijd, die niet genoeg zou zijn voor de medailles. De vrouwen Ellen van Dijk, Annemiek van Vleuten en Riejanne Markus zorgden echter voor een ommekeer, waardoor Nederland alsnog zilver greep.

De renner van Trek-Segafredo is een vaste rijder in de Mixed Team Relay, een discipline die hij leuk vindt. 'Ik heb hier wel plezier in. Twee jaar geleden in Yorkshire heb ik ook gereden en dit jaar zowel op het EK als nu op het WK', klonk het na afloop van de gemengde ploegentijdrit. In Yorkshire behaalden Mollema en co zilver.

Bij hemzelf ging het woensdag nog niet van harte, zo verklaarde Mollema. 'Persoonlijk voelde ik me nog niet super. Afgelopen week ben ik hard gevallen (in de Ronde van Luxemburg-tijdrit, red.), maar het gaat dag per dag beter. Ik wilde mijn best doen, dat is alles wat ik kon doen.' Mollema is zondag ook bij de acht Nederlanders die opdraven voor de wegrit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws