[Update] Mollema heeft last van valpartij en gaat niet meer van start in Luxemburg Wielrennen
Wielrennen

[Update] Mollema heeft last van valpartij en gaat niet meer van start in Luxemburg

[Update] Mollema heeft last van valpartij en gaat niet meer van start in Luxemburg

(17 september) Een hard gelag voor Bauke Mollema: de Groninger is één week voor het WK wielrennen zwaar ten val gekomen in de tijdrit van de Ronde van Luxemburg. Mollema sneed een bocht verkeerd aan en klapte hard tegen het asfalt, maar kon zijn weg uiteindelijk vervolgen. Het is nog onbekend wat zijn precieze verwondingen zijn.

Mollema ging als een speer van start in de chrono in Luxemburg, maar op de beelden is te zien dat hij een bocht naar links verkeerd inschatte en het hekwerk niet meer kon ontwijken. Een harde salto volgde, waarna Mollema hard op het asfalt terechtkwam.

Als een wonder zette Mollema zijn weg voort, maar dit was wel op een beduidend lager tempo. De renner van Trek-Segafredo leek zelf ook onder de indruk van zijn zware val, waarvan de exacte gevolgen nog niet precies bekend zijn.

Update 17 september 2021 (19.10 uur): Mollema komt goed weg na zware valpartij

In een update laat Trek-Segafredo weten dat Bauke Mollema geen ernstige verwondingen heeft opgelopen bij zijn zware valpartij in de tijdrit van de Ronde van Luxemburg. ‘Het was een val op hoge snelheid’, vertelt ploegdokter Nino Daniele. ‘Gelukkig vallen de gevolgen mee. Bauke zei dat hij enkel wat oppervlakkige wonden op zijn rug, rechterheup en rechterelleboog heeft.’ Hoewel Mollema de tijdrit nog wel uitreed, is het niet duidelijk of hij zaterdag de slotetappe in Luxemburg zal rijden. Daar werd in de update geen informatie over verschaft.

Het WK wielrennen lijkt voor Mollema dus niet in gevaar te komen. Hij is geselecteerd voor het onderdeel de Mixed Team Relay, dat voor woensdag 22 september gepland staat, en de wegrit van zondag 26 september.

Update - 18 september 2021 (10.15 uur): Mollema niet van start in Ronde van Luxemburg

Bauke Mollema zal door de gevolgen van zijn valpartij van vrijdag niet maar van start gaan in de slotrit van de Ronde van Luxemburg. Dat laat zijn ploeg Trek-Segafredo zaterdagochtend weten. 'Bauke zal niet meer van start gaan zodat hij zich op de meest optimale manier kan herstellen voor de volgende races.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news