Moraal Team Jumbo-Visma in Catalonië zit er goed in: ‘We hebben ons helemaal leeg gereden’ Wielrennen
Wielrennen

Moraal Team Jumbo-Visma in Catalonië zit er goed in: ‘We hebben ons helemaal leeg gereden’

Moraal Team Jumbo-Visma in Catalonië zit er goed in: ‘We hebben ons helemaal leeg gereden’

Team Jumbo Visma toonde zich in de vierde etappe van de Ronde van Catalonië van zijn aanvallende kant. Antwan Tolhoek en Koen Bouwman maakten deel uit van de ontsnapping. Steven Kruijswijk viel met nog ongeveer negen kilometer te gaan aan op de slotklim. Sepp Kuss schoof een aantal plaatsen op in het algemeen klassement.

Dat terwijl de dag niet best begon met het uitvallen van George Bennett. Hij moest ziek de strijd staken. Tolhoek en Bouwman wisten mee te glippen in de ontsnapping van de dag. Halverwege de laatste beklimming besloot Kruijswijk de knuppel in het hoenderhok te gooien. Even later werd hij alweer ingehaald en moest hij passen toen de favorieten er echt aan begonnen.

Kuss oogde sterk en handhaafde zich zonder ogenschijnlijk veel moeite tussen de mannen aan het front. Hij eindige op de vijfde plaats in de daguitslag, waardoor hij zichzelf in het algemeen klassement nu terugziet op plek negen.

'Ik had het plan om vandaag mee te zitten. Koen zat er ook bij, hartstikke mooi'

Antwan Tolhoek

De Zeeuw Tolhoek baalde dat de ontsnapping niet meer ruimte kreeg. Op de website van zijn team laat hij optekenen: ‘Ik had het plan om vandaag mee te zitten. Koen zat er ook bij, dus dat was hartstikke mooi. Hij heeft zich helemaal leeg gereden voor mij om zo veel mogelijk voorsprong te hebben aan de voet van de slotklim. Helaas kregen we het niet cadeau van de ploegen in het peloton.'

'Ik denk dat we het goed geprobeerd hebben', vervolgt hij. 'Op deze manier won ik ook de etappe in de Ronde van Zwitserland. Zo voelde het onderweg ook een beetje. Dit zijn kansen die je niet vaak krijgt. De moraal zat er bij Koen en mij goed in. Balen, maar morgen ligt er misschien wel weer een kans.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws