Movistar probeert bij INEOS Grenadiers te shoppen voor vervanger Valverde Wielrennen
Wielrennen

Movistar probeert bij INEOS Grenadiers te shoppen voor vervanger Valverde

Movistar probeert bij INEOS Grenadiers te shoppen voor vervanger Valverde

Nu het einde van de carrière van Alejandro Valverde toch echt stilaan in zicht komt, zijn ze bij zijn ploeg Movistar al druk bezig met de mogelijke vervanger van de veelvraat uit Murcia. Colombiaanse media hebben al een vermoeden wie het moet gaan worden.

Daniel Felipe Martínez moet namelijk één van de uithangborden worden van de Spaanse ploeg. Sponsor Movistar heeft stevige belangen in Colombia en zal niet blij zijn geweest met het plotselinge vertrek van Miguel Ángel López, die zijn contract inleverde na de frictie in de Ronde van Spanje van vorig jaar.

Martínez, nog altijd pas 26 jaar oud, is momenteel bezig aan zijn tweede jaar bij INEOS Grenadiers en is einde contract bij de Britse ploeg. Hij maakte afgelopen jaar indruk als meesterknecht van Egan Bernal in de Giro d'Italia, die hij zelf ook nog als vijfde beëindigde. Dit jaar heeft Martínez nog een stap gezet: hij won de Ronde van het Baskeland, werd derde in de Ronde van de Algarve en Parijs-Nice en reed top vijf in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

INEOS moet budgettaire keuzes maken

Zijn ploeg INEOS Grenadiers lijkt sowieso toe te zijn aan een verandering van spijs. De Britten hebben flink geïnvesteerd in Tom Pidcock, wiens contract werd verlengd tot en met 2027. Verder zijn ook Dylan van Baarle (die al werd genoemd bij Jumbo-Visma en UAE-Team Emirates), olympisch kampioen Richard Carapaz, Adam Yates en supertalent Ethan Hayter einde contract. En dan hebben we het nog niet gehad over de stormachtige ontwikkeling van bijvoorbeeld Magnus Sheffield en Ben Turner.

Zo lijkt het zelfs voor een rijke ploeg als INEOS te veel van het goede te gaan worden, wat kansen biedt voor Movistar als het gaat om Martínez. De Colombiaan heeft zelf overigens nog de ruimte om aan zijn marktwaarde te werken, daar hij als (mede-)kopman van start gaat in de Ronde van Zwitserland en Tour de France.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws