Movistar: Valverde bevestigt dubbel Giro-Vuelta, Mas wil 'agressiever' koersen in Tour en Vuelta Wielrennen
Wielrennen

Movistar: Valverde bevestigt dubbel Giro-Vuelta, Mas wil 'agressiever' koersen in Tour en Vuelta

Movistar: Valverde bevestigt dubbel Giro-Vuelta, Mas wil 'agressiever' koersen in Tour en Vuelta

Movistar heeft donderdag de plannen voor 2022 bekend gemaakt. In de afgelopen weken werd er al het een en ander bekend, maar nu is helemaal duidelijk waar de kopmannen van de Spaanse ploeg zich in het nieuwe seizoen op gaan richten. Van een zogenaamde tridente lijkt in geen enkele grote ronde sprake te zijn.

Movistar koos de afgelopen jaren vaak voor twee en het liefst zelfs drie kopmannen voor de grote rondes. Met het vertrek van Miguel Ángel López en Marc Soler werd wat dat betreft een probleem uit zichzelf opgelost. Met Enric Mas en Alejandro Valverde staan er twee mannen duidelijk boven de roedel. De anderen, met onder meer aanwinsten Alex Aranburu, Gorka Izagirre en Iván Sosa, mogen het in hun schaduw laten zien.

Enric Mas de grote leider van Movistar

Mas kiest net als in 2020 en 2021 voor de dubbel Tour-Vuelta. Dat bleek de laatste twee seizoenen een succes. De Spanjaard werd in coronajaar 2020 knap vijfde in zowel de Tour als de Vuelta. Afgelopen seizoen voegde hij daar een zesde plaats in de Tour de France aan toe. In de Vuelta a España was zijn niveau duidelijk een stuk beter. Hij werd tweede en evenaarde daarmee zijn beste grote rondeprestatie uit 2018, toen hij ook tweede werd in Spanje.

In 2022 kiest hij voor eenzelfde programma als in 2021, maar dat wil niet zeggen dat we dezelfde Mas terug gaan zien. De Spanjaard kreeg de afgelopen jaren weleens het verwijt dat hij wat anoniem rondreed en daar is hij het mee eens. 'De fans hebben groot gelijk, ik heb de afgelopen twee jaar niet echt agressief gekoerst. Dat was ook te wijten aan een gebrek aan kracht, maar dit jaar wil ik graag agressiever zijn dan ik tot nu toe geweest ben.' Het Tourpodium is een doel op zich.

Programma Enric Mas 2022
Tour de France
Vuelta a España

Valverde kiest voor een tweede Giro-deelname in laatste seizoen

Valverde gaat in ogenschijnlijk zijn laatste seizoen voor de Giro d'Italia en de Vuelta a España. De Tour past niet in zijn plannen, daar het klassieke voorjaar ook een belangrijke rol gaat spelen op zijn kalender. De Giro reed hij pas één keer en hij werd er in 2016 meteen derde. Dat is ook zijn beste prestatie in de Tour, waar hij in 2015 brons pakte.

De Vuelta in eigen land is duidelijk zijn ronde. Hij reed zeven keer naar het podium en won zelfs in 2009. Ook afgelopen jaar was hij op de goede weg voor een topklassering, maar stapte hij af na een crash. In zijn laatste jaar heeft hij geen klassementsambities, in de Giro krijgt hij Sosa mee als bliksemafleider voor een goede klassering.

Programma Alejandro Valverde 2022
Mallorca vierdaagse
Ronde van Valencia
Ronde van Murcia
Ruta del Sol
Strade Bianche
Ronde van Catalonië of Baskenland
Waalse Pijl
Luik-Bastenaken-Luik
Giro d'Italia
Vuelta a España


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws