Van Vleuten gaat zwaar seizoen tegemoet met focus op Giro, Tour, Vuelta én het WK Wielrennen
Wielrennen

Van Vleuten gaat zwaar seizoen tegemoet met focus op Giro, Tour, Vuelta én het WK

Van Vleuten gaat zwaar seizoen tegemoet met focus op Giro, Tour, Vuelta én het WK

Annemiek van Vleuten heeft donderdag tijdens de online ploegpresentatie van Movistar een deel van haar programma bekend gemaakt. De 39-jarige renster van Movistar Team rijdt zoals altijd enkele voorjaarsklassiekers, maar pakt vooral uit met het rijden van de Giro, de Tour én de Vuelta. Het WK in Australië moet als toetje dienen.

Van Vleuten won de Giro d'Italia voor vrouwen, alias de Giro Donne, al twee keer in haar carrière. In 2022 komt ze terug, nadat ze de ronde in 2021 oversloeg. De Giro d'Italia wordt verreden van 1 tot en met 10 juli en kent tien etappes. Tijd om uit te rusten is er vervolgens amper, want de allereerste Tour de France voor vrouwen begint op 24 juli en finisht na zeven etappes op 31 juli.

Na dit drukke blok gaat de focus bij Van Vleuten vol op het WK in Australië, dat van 18 tot en met 25 september gehouden wordt. Als voorbereiding op het WK neemt ze deel aan de Ceratizit Challenge by La Vuelta, de Vuelta a España voor vrouwen. Deze staat van 8 tot en met 11 september gepland en biedt dus de perfecte kans om de vorm nog wat aan te scherpen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws