Trentin moet improviseren om Quick-Step af te troeven: 'We kwamen iets te vroeg op kop' Wielrennen
Wielrennen

Trentin moet improviseren om Quick-Step af te troeven: 'We kwamen iets te vroeg op kop'

Trentin moet improviseren om Quick-Step af te troeven: 'We kwamen iets te vroeg op kop'

Matteo Trentin beloonde het harde werk van zijn ploeg UAE-Team Emirates door de tweede etappe van de Ronde van Luxemburg op zijn naam te schrijven. De Italiaan wist via een slimme improvisatie in de finale Quick-Step Alpha Vinyl af te troeven.

Trentin was blij met het werk dat zijn ploeg voor hem had verricht, die het tempo hoog hield op de laatste klim. 'Het was een mooie finale, met een kleine klim op het einde en een ronde door de stad. We hadden het plan de klim hard maar gestaag op te rijden met Rafal Majka. Daarna moest de lead-out goed zijn met Joel Suter, Rui Oliveira en onze stagiair Arthur Kluckers', vertelt de Italiaan in het flashinterview. In de finale wist UAE de vluchtpoging van Dorian Godon (AG2R-Citroën) te neutraliseren, en bracht Trentin in een goede positie voor de sprint.

Trentin zou echter iets te vroeg in de wind komen, waardoor hij moest improviseren in de laatste kilometer, die afliep tot aan de finishlijn. 'Ik kreeg een goede lead-out, maar we kwamen iets te vroeg aan kop. Daarom liet ik het gat naar Oliveira, waardoor Quick-Step vroeg het gat moest dichten. Ze liepen hem laat in, waardoor ik er nog overheen kon komen.' De voormalig Europees kampioen versloeg Florian Sénéchal en Davide Ballerini in de laatste meters.

Eindoverwinning nog geen doel voor Trentin

Hoewel Trentin nu derde staat in het algemeen klassement, wil hij nog niet denken aan een mogelijke eindoverwinning. 'We zijn hier om etappes te winnen, we bekijken het van dag tot dag. Als we voor de tijdrit nog kort staan gaan we erover denken. De tijdrit zal 99,9 procent van het klassement beslissen. Nu denken we aan morgen, en als de dag van de tijdrit komt, gaan we daar over denken.' De tijdrit van vrijdag is ruim 26 kilometer lang. In het algemeen klassement staat Trentin acht seconden achter leider Valentin Madouas (Groupama-FDJ), die dinsdag de eerste etappe op zijn naam schreef.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws