Van Wilder en Rodríguez blijven na tijdrit in spoor van Ayuso: 'Moest na elke bocht sprinten' Wielrennen
Wielrennen

Van Wilder en Rodríguez blijven na tijdrit in spoor van Ayuso: 'Moest na elke bocht sprinten'

Van Wilder en Rodríguez blijven na tijdrit in spoor van Ayuso: 'Moest na elke bocht sprinten'

Ilan Van Wilder stelt als kopman van Soudal-Quick Step in de Ronde van Romandië voorlopig verre van teleur. Nadat hij donderdag al de beste klassementsrenners bergop kon volgen, imponeerde hij vrijdag met een knappe tijdrit in de regen, wat hem vooralsnog de tweede plek in de algemene rangschikking oplevert. Ook Carlos Rodríguez kwam van de klassementsrenners sterk voor de dag. Hij bezet momenteel de vierde plaats in het algemeen klassement.

Van Wilder klokte de negende eindtijd, maar direct na zijn finish zei het hem weinig. 'Het regent nu, dus het heeft weinig zin om de tijden te vergelijken met de coureurs die droog reden', vertelde de rondrenner voor de microfoon van Eurosport. 'Over mijn eigen prestatie ben ik tevreden; ik heb een goede chrono gereden en daar ben ik blij mee.'

Van Wilder zijn goede tijdrit brengt hem naar de tweede plek in het klassement, op zeven seconden van Ayuso. Het is voor de Belg alvast een uitstekende uitgangspositie richting de koninginnenrit van zaterdag. 'Ik kwam hier met het doel om een goed klassement te rijden. Tot dusver gaat het goed, maar de koers is nog niet gereden. Morgen staat er weer een belangrijke etappe op het programma.'

Voor de latere starters was de tijdrit allesbehalve een feestje, al maakte Van Wilder er ondanks de beperkingen het beste van. 'Ik had het gevoel dat het harder waaide, door de regen. Het maakte de tijdrit nóg zwaarder. Ook in de afdaling kon ik niet voluit gaan. Ik was supervoorzichtig. Ik hield voor elke bocht in omdat één slipper en je koers is voorbij. Ik moest daardoor na elke bocht sprinten om de snelheid er weer in te krijgen.

Rodríguez: 'Er wacht ons een heel zware dag'

Eurosport sprak ook met Rodríguez, die het met de zevende plek nog een beetje beter deed dan Van Wilder, maar in het klassement de Belg en Aleksandr Vlasov voor zich moet dulden wegens een iets mindere proloog. Vlak voor zijn start zonk de moed Rodríguez een beetje in de schoenen, al herstelde hij zich snel. 'Bij de start zag ik dat het harder begon te regenen. Toen dacht ik wel even: poeh, dit gaat tricky worden. Dat gold echter niet enkel voor mij, maar voor alle klassementsrenners. Ik moest de focus behouden en alleen bezig zijn met het rijden van een goede tijdrit, en niet denken aan de regen', aldus de renner van INEOS Grenadiers.

'Op de klim deelde ik goed in. Misschien was ik wat voorzichtig, maar daardoor hield ik wel wat over voor het tweede deel', aldus Rodríguez. 'In de afdaling probeerde ik ondanks het natte wegdek zo hard als mogelijk te gaan. Het lag er echt heel nat bij. Maar ik hield een goede lijn in de bochten en gaf simpelweg alles tot aan de finish. Uiteindelijk ben ik tevreden met mijn eindtijd. Nu is het kwestie van herstellen voor de dag van morgen, want er wacht ons een heel zware dag', maakt Rodríguez zijn borst nat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws