Na Jumbo-Visma deelt ook INEOS Tourplekken pas later uit, zelfs Ganna wacht op zekerheid Wielrennen
Wielrennen

Na Jumbo-Visma deelt ook INEOS Tourplekken pas later uit, zelfs Ganna wacht op zekerheid

Na Jumbo-Visma deelt ook INEOS Tourplekken pas later uit, zelfs Ganna wacht op zekerheid

In navolging van Jumbo-Visma - of in ieder geval dan toch in de tijdlijn der media - heeft ook INEOS Grenadiers aangegeven dat de selectie voor de Tour de France nog allerminst compleet is. Begin dit jaar werd, net als bij de Nederlandse formatie, een selectie bekend, maar geen van allen lijkt momenteel zeker van een plekje in de Tourploeg.

Jumbo-Visma gaf recent aan dat het alleen Primoz Roglic, Jonas Vingegaard en Wout van Aert zekerheid heeft gegeven voor de Tour. 'We willen nog wat meer opties open houden', zo zei sportief directeur Merijn Zeeman over de beslissing om mannen zoals Steven Kruijswijk nog even in onzekerheid te laten. Vorige jaren werd de Tourselectie vaak al grotendeels in de winter bekend en werd daar weinig tot niet meer van afgeweken.

Bij INEOS Grenadiers hield men er eenzelfde werkwijze op na en zo hoorden we afgelopen winter al dat Egan Bernal naar de Tour zou gaan als kopman, met mannen zoals Geraint Thomas, Michal Kwiatkowski en Filippo Ganna in steun. Inmiddels lijken alleen Yates en Daniel Felipe Martínez zeker van een plek, zij moeten de leegte na het wegvallen van Bernal zien op te vullen in een gedeeld kopmanschap.

Na Jumbo-Visma deelt ook INEOS Tourplekken pas later uit, zelfs Ganna wacht op zekerheid
Daniel Felipe Martínez

INEOS geeft duidelijkheid na Ronde van Zwitserland

Voor renners zoals Ganna is het nog even afwachten. De Italiaan wil dolgraag debuteren in de Tour de France, maar heeft nog geen duidelijkheid. 'Natuurlijk wil ik naar de Tour, maar we zullen zien wat het team zegt. Op dit moment is het plan om naar de Ronde van Frankrijk te gaan, maar de ploeg maakt de uiteindelijke beslissing', zo vertelt hij aan Velonews.

Sportief directeur Gabriel Rasch geeft aan dat de Tourploeg van INEOS voorlopig ook nog niet bekend wordt gemaakt. Pas na de Ronde van Zwitserland worden er knopen doorgehakt. 'We gaan kijken hoe de renners het de afgelopen maanden hebben gedaan en hoe ze reageren op de races van nu. We kijken niet per se naar resultaten, maar meer of ze klaar zijn voor de Tour en of de conditie is zoals die zou moeten zijn.'

Na Jumbo-Visma deelt ook INEOS Tourplekken pas later uit, zelfs Ganna wacht op zekerheid
Filippo Ganna

Ganna denkt niet aan werelduurrecord of belangstelling

Voor Ganna zit er dan ook niets anders op dan wachten en in het Critérium du Dauphiné laten zien dat hij een Tourselectie waardig is. De Dauphiné is de eerste koers van de Italiaan na Parijs-Roubaix in april. 'Op dit moment neem ik het dag voor dag. De eerste dagen na zo'n lange tijd zonder koers zijn flink lijden, maar ik hoop dat ik beter word van deze week.'

Over het werelduurrecord (waarschijnlijk in augustus) en de enorme belangstelling in Ganna van andere ploegen heeft hij het nu liever niet. Het lijkt ook niet het moment. 'Dat zien we na de Tour wel weer. Ik denk op dit moment alleen maar aan de Tour de France, dat is het belangrijkste.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws