'Naam van Dylan Teuns valt bij Alpecin-Fenix, maar concurrentie is moordend' Wielrennen
Wielrennen

'Naam van Dylan Teuns valt bij Alpecin-Fenix, maar concurrentie is moordend'

'Naam van Dylan Teuns valt bij Alpecin-Fenix, maar concurrentie is moordend'

Alpecin-Fenix heeft Dylan Teuns op het oog, maar de ploeg van de gebroeders Roodhooft is niet de enige ploeg die de winnaar van de Waalse Pijl in wil lijven. Teuns verlengt zijn contract bij Bahrain Victorious niet en is gewild op de transfermarkt.

Teuns is inmiddels 30 jaar oud en dat betekent dat het tijd is om te oogsten voor de Belg, die dit jaar top tien reed in alle klassiekers die hij betwistte. Dit hebben ze ook bij Alpecin-Fenix opgemerkt; de ploeg van Mathieu van der Poel is op zoek naar een tweede kopman, die ook goed kan klimmen en overweg kan in de heuvelklassiekers. Teuns is een naam die perfect in dat straatje past.

Alpecin-Fenix is echter niet de enige ploeg die interesse heeft in de Belg, die sowieso vertrekt bij zijn huidige ploeg Bahrain Victorious. Zijn manager Billy Reynders sprak zich daar eerder over uit. 'Ik weet niet wat het probleem zou kunnen zijn bij Bahrain, maar we hebben het gevoel dat het verhaal van die kant stopt. Maar de wereldtop van de ploegen contacteert ons en we zitten in een comfortabele positie', aldus Reynders.

Teuns hoeft niet dé kopman te zijn

De Belgische ploegen Intermarché-Wanty-Gobert en Lotto Soudal behoorden destijds al tot de ploegen me interesse, terwijl ook Quick Step-Alpha Vinyl geïnformeerd zou hebben. Volgens HLN hebben - zoals ook manager Reynders aangeeft - de budgettair sterke ploegen Jumbo-Visma, Ineos Grenadiers en UAE Emirates interesse in Teuns. 'De (financiële) concurrentie is moordend voor Alpecin-Fenix', zo schrijft de Belgische krant.

Teuns zelf blijft er nuchter onder, zoals we hem ook kennen. 'Ik laat het aan mijn management, zij zijn ermee bezig. We zullen zien wat de toekomst brengt. Ik hoop op een goede toekomst, maar alle opties zijn op dit moment open, dus we zullen zien. Ik wil blijven koersen met dezelfde passie die ik nu heb. Ik hoef niet dé kopman te zijn, maar ik wil wel mijn kansen krijgen in koersen die mij liggen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws