Natuurlijk is Thomas er klaar voor! Ervaren Brit reageert op kolderieke (en vaderlijke) wijze op maatje Pidcock Wielrennen
Wielrennen

Natuurlijk is Thomas er klaar voor! Ervaren Brit reageert op kolderieke (en vaderlijke) wijze op maatje Pidcock

Natuurlijk is Thomas er klaar voor! Ervaren Brit reageert op kolderieke (en vaderlijke) wijze op maatje Pidcock

In de Giro d'Italia reed Geraint Thomas naar een derde plaats in de eindrangschikking. De ervaren Welshman maakt zich ook dit jaar weer op voor de dubbel en staat dus zaterdag aan het vertrek van de Tour de France, waar hij deel uitmaakt van een ijzersterk INEOS Grenadiers. Zijn voorbereiding richting La Grande Boucle was echter wel wat anders dan normaal...

Op karakteriserende wijze maakte G via een bericht op X bekend dat hij afreist naar Florence, waar dit jaar Le Grand Départ plaatsvindt. De dubbel Giro-Tour is als vanzelfsprekend een zware combinatie en dan moet een mens soms toch wel eens bepaalde zaken laten. In het geval van Thomas waren dat de pintjes, zo valt er te lezen in dat X-bericht.

Thomas en Pidcock (INEOS Grenadiers) grappen en grollen

'Ik heb sinds de Giro geen bier meer gedronken en voel me goed. Ik kan niet wachten om weer met de jongens mee te doen. Groter dan de Tour wordt het niet', schrijft de Tourwinnaar van 2018, die er toch om bekendstaat dat hij het levensmotto work hard, play and party hard hanteert. Na grote wedstrijden moet er bij de rot in het vak toch altijd even goed de rem af, zo mogen we inmiddels concluderen.

Een ander opvallend berichtje uit kamp-INEOS Grenadiers kwam van schaduwkopman en mountainbikefenomeen Tom Pidcock, die Thomas uitdaagde. Daarmee doelde hij op een frisse coupe, zo kunnen we opmaken uit de bijgevoegde foto. Daarop zien we Pidcock en zijn vriendin, die een soort tondeuse in de hand heeft. 'Ben je er al klaar voor, Geraint?', zo valt er te lezen in het bijschrift van Pidders' tweet. Aan sfeer dus geen gebrek bij de Britse formatie!

Ook Geraint Thomas met nieuwe coupe klaar voor Tour de France

Een antwoord van Thomas op de ietwat uitdagende streek van Pidcock kon natuurlijk niet achterblijven. Ook de 38-jarige Welshman, die we kennen vanwege zijn lange bakkebaarden, maar ook vanwege zijn haircut vlak voor grote rondes, pakte de schaar erbij. Althans, dat deed zijn vrouw Sara. Een veelzeggende 'I'm ready son' was het bijschrift van Thomas, die we in de Tour dus zullen zien met een korte kop.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws