Nederlands duo fopt peloton in slotrit Ronde van Slowakije; sensationeel 1-2'tje voor VolkerWessels Wielrennen
Wielrennen

Nederlands duo fopt peloton in slotrit Ronde van Slowakije; sensationeel 1-2'tje voor VolkerWessels

Nederlands duo fopt peloton in slotrit Ronde van Slowakije; sensationeel 1-2'tje voor VolkerWessels

Jasper Haest heeft de afsluitende etappe van de Ronde van Slowakije op zijn naam geschreven. Hij was, samen met ploegmaat Peter Schulting, onderdeel van een Nederlands VolkerWessels-duo dat het peloton voorbleef. Josef Cerny (Quick Step-Alpha Vinyl) kroonde zich tot eindwinnaar na een tactisch steekspel tussen de klassementsrenners.

Ook in Slowakije was het zaterdag tijd voor de afsluitende etappe van de rittenkoers aldaar. Koen Bouwman pakte vrijdag de ritzege en had op die manier plots ook weer uitzicht op de eindoverwinning, aangezien hij door de bonificatieseconden tot op drie seconden van leider Cerny naderde. Daarnaast stonden er nog enkele mannen binnen bonificatie-afstand, wat deze vlakke rit dus nog wat spannender kon maken.

Cerny deed echter een goede zaak door bij een tussensprint drie seconden mee te pakken, waardoor zijn voorsprong weer naar zes seconden steeg. Door dit gespuis duurde het wat langer voordat er een kopgroep ontstond, maar uiteindelijk wisten toch enkele renners van continentaal niveau een voorgift bij elkaar te fietsen. Hierbij geen mannen die de leider van de koers konden dwarsbomen, maar wel de Nederlanders Haest en Schulting van VolkerWessels. Sterker nog: de twee lieten hun medevluchters achter met nog vijftien kilometer voor de boeg.

Quick Step neemt geen risico 

Quick Step deed het rustig aan, in de wetenschap dat andere ploegen op zoek moesten naar de ritzege. Dit zorgde wel voor serieuze kansen voor het Nederlandse tweetal vooraan, die dan ook vol doorreden om een reëel uitzicht op de etappe te hebben. Jammer voor Quick Step-sprinter Ethan Vernon, maar de eindzege van Josef Cerny was belangrijker.

Met nog acht kilometer voor de boeg kwam Quick Step even naar voren, maar ze hielde de benen vrij snel alweer stil. Ook Jumbo-Visma liet zich niet zien vooraan, dus het zag er betrekkelijk goed uit voor het Nederlandse tweetal. Hand in hand kwamen ze over de meet, waarbij de ervaren rot Schulting de zege aan zijn ploeggenoot Haest gunde na een potje steen-papier-schaar.

Op de tramsporen van Kovice was er nog wel een harde val te betreuren in het peloton, dat uiteindelijk op zo'n halve minuut van de twee vluchters over de meet kwam. Cerny zag zijn gele trui niet meer in gevaar komen.

Uitslag etappe 4 & eindklassement Ronde van Slowakije 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws