Nederlandse WK-pech houdt nog niet op: schaduwfavoriet Mick van Dijke niet gestart bij de beloften Wielrennen
Wielrennen

Nederlandse WK-pech houdt nog niet op: schaduwfavoriet Mick van Dijke niet gestart bij de beloften

Nederlandse WK-pech houdt nog niet op: schaduwfavoriet Mick van Dijke niet gestart bij de beloften

Het is voorlopig nog niet het WK wielrennen van Nederland. Ook vrijdag vielen er opdoffers te verwerken: favoriet Max van der Meulen moest na een valpartij de race bij de junioren verlaten, waarna schaduwfavoriet Mick van Dijke niet van start kon gaan bij de beloften. De reden? Een positieve coronatest voor de man die normaliter voor Jumbo-Visma uitkomt.

Daarmee komt er direct een einde aan een teleurstellend WK voor Van Dijke. De Zeeuw had zich uitstekend voorbereid op de titelstrijd Down Under en gold als één van de favorieten voor de tijdrit, maar kwam daar niet uit de verf en moest ook nog eens van fiets wisselen in de slotfase. Uiteindelijk eindigde hij daar als achttiende.

Samen met broer Tim, sprinter Olav Kooij, Casper van Uden en Axel van der Tuuk gold Van Dijke eveneens als één van de favorieten voor de wegwedstrijd, maar daar moest hij dus een 'DNS' laten noteren door zijn positieve coronatest. Op deze manier kon Nederland slechts met vier renners van start. Het verloop van deze wedstrijd kun je overigens hier lezen.

Kooij liet voorafgaand aan de race weten dat Van Dijke niet van start kon gaan. 'Jammer genoeg kan Mick niet van start gaan, dat is een enorme tegenvaller, want hij had op dit parcours zeer veel kunnen betekenen. Daardoor zijn we slechts met vier jongens zullen we onze strategie wat aan moeten passen', klonk het bij de rappe man van Jumbo-Visma.

Nederland kampt met veel pech in Wollongong

Het is het volgende hoofdstuk in dit pech-WK voor Nederland. Na off days van Van Dijke zelf, Bauke Mollema, Daan Hoole en Annemiek van Vleuten in de - weliswaar door Ellen van Dijk - gewonnen tijdritten, de mixed relay-pech/valpartijen van Mollema en Van Vleuten en de crash van Van der Meulen is het in ieder geval niet de eerste tegenvaller voor Nederland.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws