Formidabel op de Tourmalet en de Angliru, Uijtdebroeks fladdert naar boven: 'Had erger verwacht' Wielrennen
Wielrennen

Formidabel op de Tourmalet en de Angliru, Uijtdebroeks fladdert naar boven: 'Had erger verwacht'

Formidabel op de Tourmalet en de Angliru, Uijtdebroeks fladdert naar boven: 'Had erger verwacht'

Cian Uijtdebroeks is één van de absolute revelaties van deze Vuelta a España. De goedlachse Belg rijdt ondertussen al zeventien dagen mee met de beste klassementsrenners en eindigde op de Alto de l'Angliru zelfs voor sterren als Enric Mas en Juan Ayuso. Hij kwam als zevende over de streep en staat nu voor zijn ploeggenoot Aleksandr Vlasov.

De Jonge Belg vertelt bij Sporza hoe de etappe voor hem verliep. 'Het was een lastige dat met UAE dat veel wilde aanvallen en ik voelde me in het begin niet 100 procent. Ik was de laatste dagen een beetje ziekjes en ik voelde me niet super, maar de goede benen kwamen gelukkig toch terug', aldus de nog altijd pas twintigjarige renner van BORA-hansgrohe.

Op de lastige slotklim bleef hij vrij lang bij de groep met favorieten, maar moest uiteindelijk toch lossen. Wel kroop hij al vrij snel terug naar Mas, waarmee hij duidelijk maakte dat hij zichzelf niet had opgeblazen. 'Ik heb voor mijn eigen tempo gekozen en heb aan het einde echt alles gegeven. Zevende is niet slecht, hè!' Het was zelfs de op een na beste uitslag voor Uijtdebroeks in deze Vuelta. De enige keer dat hij nóg hoger finishte, was in de slopende rit naar de Col du Tourmalet. Daar werd hij vijfde. De zware etappes lijken hem erg goed te liggen.

Uijtdebroeks over de Angliru: 'Ik had erger verwacht'

Hij geeft zelf ook aan dat hij eigenlijk nog verrassend makkelijk omhoog reed op de Angliru. 'Ik had erger verwacht', aldus de jongeling. 'Maar de berg is wel heel steil en ik vroeg me vaak af hoe lang het nog zou duren.' Uijtdebroeks kwam niet ver achter Joao Almeida over de streep, op slechts 1.20 minuten van ritwinnaar Primoz Roglic. 'Het is fantastisch dat ik tussen deze gasten sta in de uitslag. Ik beleef hier mijn droom.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws