Niet Groenewegen of Jakobsen, maar Kooij heerst in Hongarije: 'Mooi om te winnen in sterk veld' Wielrennen
Wielrennen

Niet Groenewegen of Jakobsen, maar Kooij heerst in Hongarije: 'Mooi om te winnen in sterk veld'

Niet Groenewegen of Jakobsen, maar Kooij heerst in Hongarije: 'Mooi om te winnen in sterk veld'

Olav Kooij heeft de eerste etappe in de Ronde van Hongarije op zijn naam geschreven. De jonge Nederlander van Jumbo-Visma was een veld vol topsprinters de baas en boekte daarmee zijn derde overwinning van het seizoen.

Terwijl Arnaud Démare net in de Giro d'Italia de massasprint had gewonnen, mocht men zich in Hongarije eveneens opmaken voor een sprint met de snelle mannen. En die waren er volop in Hongarije, met grote namen als Dylan Groenewegen, Fabio Jakobsen en Elia Viviani. Groenewegen moest uiteindelijk van veel te ver komen, terwijl Jakobsen al snel in zijn eentje voorin zat en moest laten lopen. Viviani durfde zich wel in de strijd om de ritzege te mengen, maar de Italiaan van INEOS Grenadiers kwam uiteindelijk net tekort.

Kooij: 'Mooi om de eerste etappe te winnen'

Kooij deed na afloop zijn verhaal in het flashinterview. 'Het was erg hectisch na een makkelijke dag. Dan weet je dat de finale heel erg snel gaat zijn en ook hectisch. Met vijf kilometer te gaan, namen we het initiatief om naar voren te gaan. Het was zaak om een goede positie te behouden tot de laatste bocht en vanaf daar had ik nog één iemand bij me. Dat was perfect en ik sprong op het wiel van Trek-Segafredo. Toen kon ik mijn sprint lanceren met nog tweehonderd meter te gaan. Dat was perfect.'

Na afloop wordt Kooij ook nog gevraagd naar Viviani, die hard naar de Nederlander toe leek te rijden. 'Je moet vol tot de finish gaan. Ik voelde hem komen, maar ik voelde dat ik de benen had om hem van me af te houden. Je probeert altijd te winnen in de sprint en je weet dat het een sterk veld is. Het is mooi om dan de eerste etappe te winnen.' Donderdag staat er wederom een kans voor de sprinters te wachten, wanneer het parcours nog wat makkelijker lijkt dan de etappe van woensdag.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws