Alpecin-Fenix belooft: 'Van der Poel werd gehinderd, donderdag gaan we het nog eens proberen' Wielrennen
Wielrennen

Alpecin-Fenix belooft: 'Van der Poel werd gehinderd, donderdag gaan we het nog eens proberen'

Alpecin-Fenix belooft: 'Van der Poel werd gehinderd, donderdag gaan we het nog eens proberen'

Mathieu van der Poel lijkt voornemens om donderdag in de zesde etappe van de Giro d'Italia weer een poging te wagen in de massasprint. De Nederlander kwam er in de vijfde rit niet aan te pas, maar dat was volgens Alpecin-Fenix buiten zijn schuld om.

De Belgische ploeg had de etappe hard gemaakt op de enige beklimming van de dag, waardoor Mark Cavendish en Caleb Ewan er niet meer bij waren toen er in Messina werd gesprint. Van der Poel wilde er in zijn paarse trui duidelijk voor gaan, maar zat heel ver. In de laatste honderden meters zagen we hem al snel het hoofd buigen en uitbollen.

Alpecin-Fenix laat in een kort bericht weten dat Van der Poel het liever anders had gezien. Hij had het werk van z'n ploegmakkers ongetwijfeld willen belonen met een mooi resultaat. 'De ploeg heeft geweldig gewerkt, maar door een manoeuvre van een andere renner in de laatste rechte lijn kon Mathieu niet meer sprinten voor de zege.'

Van der Poel is paarse trui kwijt

Van der Poel deed in zijn carrière nog weinig mee in de massasprints, maar nu ploeggenoot Jakub Mareczko al op dag vier opgaf, ligt de weg open om het eens te proberen. De signalen lijken op groen te staan, als we donderdag in de zesde etappe weer een massasprint wordt verwacht aan de kust van Sicilië. 'Donderdag gaan we het nog eens proberen', aldus Alpecin-Fenix.

Na drie dagen in het roze en één dag in het paars trekt Van der Poel op donderdag voor het eerst sinds dag één weer het olijfgroene tricot van z'n team aan. Doordat hij niet kon sprinten, pakte ritwinnaar Arnaud Démare de trui voor het puntenklassement af van de Nederlander. Van der Poel staat in de strijd om het paars nu plots vierde, op 32 punten van Démare. Biniam Girmay (72 punten) en Fernando Gaviria (67 punten) staan er nog tussen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws