Nieuwe leider Vlasov verbaasd over lossen Evenepoel: 'Had gedacht dat hij hier zou aanvallen' Wielrennen
Wielrennen

Nieuwe leider Vlasov verbaasd over lossen Evenepoel: 'Had gedacht dat hij hier zou aanvallen'

Nieuwe leider Vlasov verbaasd over lossen Evenepoel: 'Had gedacht dat hij hier zou aanvallen'

Aleksandr Vlasov was in de vijfde etappe van de Ronde van Zwitserland de sterkste van een elitegroepje. De renner van BORA-hansgrohe nam zo de leiderstrui over van Stephen Williams, die eerder in de etappe al vroeg moest lossen. ‘We gaan proberen om de trui tot het einde te houden.’

De vijfde etappe werd door de opeenvolging van vele korte klimmetjes en de hitte een ware uitputtingsslag. Het peloton dunde naarmate de finale vorderde alsmaar verder uit. Zo moest Remco Evenepoel vrij vroeg lossen en verloor ruim twee minuten. Op de hellende strook naar de finish maakte Vlasov op imposante wijze de oversteek naar de ontsnapte Fuglsang. De twee kregen gezelschap van nog een handvol renners. In de sprint was Vlasov uiteindelijk nipt sterker dan Neilson Powless.

Vlasov won zodoende zijn derde koers in Zwitserland. De combinatie van koers en het land bevalt de Rus overduidelijk. ‘Ja haha, Zwitserland is erg leuk. Ik had al twee overwinningen in Zwitserland’, doelt Vlasov op de afsluitende klimtijdrit en het eindklassement van de voorbije Ronde van Romandië. Ook nu draagt hij de leiderstrui. ‘Het betekent meer werk voor de ploeg’, grapt Vlasov. Op serieuzere toon vervolgt hij: ‘We gaan proberen om de trui tot het einde te houden. De vorm is goed, dus we gaan het proberen en ons best doen.’

Vlasov verrast door lossen Evenepoel

Hoewel de vijfde etappe geen bergrit was, waren het vooral klassementsrenners die de finale kleurden. Vrijdag gaat de koers echter verder met de eerste van twee zware bergetappes. Daarna wordt de koers afgesloten met een tijdrit. ‘De belangrijke dagen komen er nu aan voor het klassement’, zegt Vlasov daar over in het flashinterview.

Het is in de laatste drie dagen ook afwachten hoe Remco Evenepoel nog voor de dag komt. De jonge Belg loste in rit vijf, tot ieders verrassing, ook die van Vlasov. 'Ik had gedacht dat hij op de lange beklimmingen de volgende dagen misschien niet zo goed zou zijn. Maar dit was eerder een parcours voor klassieke renners. Ik had gedacht dat hij hier zou aanvallen. Ik was verrast dat hij moest lossen', zo citeert Het Nieuwsblad hem.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws