Nieuwe ploeg zag Fuglsang struggelen: 'Hij had een moeilijke tijd door de vaccinaties' Wielrennen
Wielrennen

Nieuwe ploeg zag Fuglsang struggelen: 'Hij had een moeilijke tijd door de vaccinaties'

Nieuwe ploeg zag Fuglsang struggelen: 'Hij had een moeilijke tijd door de vaccinaties'

Jakob Fuglsang maakte na negen jaar Astana de overstap naar Israel-Premier Tech. Daar krijgt hij te maken met ploegleider Nicki Sørensen, met wie hij in 2010 nog samen reed bij Saxo Bank. Zijn landgenoot heeft nog het volste vertrouwen dat Fuglsang voor resultaten kan rijden, ook al kende hij een wat minder jaar. Al heeft dat volgens Sørensen zo zijn redenen.

Waar de inmiddels 36-jarige Fuglsang in 2020 nog de Ronde van Lombardije op zijn naam schreef, wilde het in 2021 wat minder vlotten. Zijn beste resultaat was een derde plaats in de Ronde van Zwitserland, maar daar is ook alles mee gezegd. Volgens Sørensen was dat onder andere te wijten aan de vaccinaties, die niet goed vielen bij de Deen. 'Hij struggelde veel met de vaccinaties. Ik weet niet of hij Covid heeft gehad, maar hij had een moeilijke tijd gedurende de vaccinaties. Ik denk niet dat dat onderschat moet worden. Dat is één van de redenen geweest.'

Bij Israel-Premier Tech worden Sørensen en Fuglsang na jaren weer herenigd, waar Sørensen denkt dat ze beiden wat van elkaar kunnen leren. 'Ik ben er zeker van dat ik hem op sommige punten kan helpen en ik ben er ook zeker van dat ik van hem kan leren. We moeten ervoor zorgen dat we samen een aantal doelen stellen en voortbouwen op de dingen die werkten. Misschien moeten we proberen een aantal dingen op te lossen die in de training en wedstrijd niet goed gingen', zo geeft hij aan tegenover Feltet.dk.

De doelen van Fuglsang voor aankomend seizoen werden onlangs al bekend. Via de Strade Bianche en de Tirreno-Adriatico wil hij zich later in het voorjaar in vorm rijden voor de Ronde van Vlaanderen en de Ardennenklassiekers. Daarna wil hij ongetwijfeld mooie dingen laten zien tijdens de start van de Tour de France in eigen land.

'Hij heeft beter leren begrijpen wat er nodig is om dit op professioneel niveau te doen'

Nicki Sorensen

Ploegleider Sørensen heeft in ieder geval vertrouwen dat het goed gaat komen met zijn voormalig ploeggenoot. 'Hij is steeds serieuzer geworden. Hij heeft beter leren begrijpen wat er nodig is om dit op professioneel niveau te doen. Zo spraken we vandaag af met onze diëtist en het is duidelijk dat hij veel kennis heeft op dat gebied. Hij heeft de controle over wat er voor, tijdens en na de race gebeurt. Daar heeft sinds mijn tijd een enorme ontwikkeling plaatsgevonden.' Fuglsang vangt 2 februari het seizoen aan in de Ronde van Valancia, om 16 februari aan de start te staan in de Ruta del Sol, waar hij in 2020 nog wist te winnen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws