Officieel: Teunissen verkast van Jumbo-Visma naar Intermarché-Wanty-Gobert Wielrennen
Wielrennen

Officieel: Teunissen verkast van Jumbo-Visma naar Intermarché-Wanty-Gobert

Officieel: Teunissen verkast van Jumbo-Visma naar Intermarché-Wanty-Gobert

Mike Teunissen zal volgend jaar niet meer te zien zijn in de geel-zwarte uitrusting van Jumbo-Visma. De Nederlander zet zijn carrière namelijk verder bij Intermarché-Wanty-Gobert, zo laat de Belgische ploeg weten. Teunissen tekent er een contract voor twee seizoenen.

Het hing al een tijdje in de lucht, en nu is het ook officieel. Teunissen trekt na vier jaar de deur achter zich toe bij Jumbo-Visma, en gaat een nieuw avontuur aan bij Intermarché-Wanty-Gobert. Met de komst van Tiesj Benoot en Christophe Laporte zakte Teunissen in de voorjaarsklassiekers in de pikorde bij het Nederlandse team. Bij Intermarché-Wanty-Gobert zal hij normaal gezien meer vrijheid krijgen in de kasseiklassiekers.

Teunissen wil scoren in de schaduw van Girmay

Op de ploegsite van zijn nieuwe werkgever reageert de Nederlander opgetogen over zijn transfer. 'Net als de rest van de wereld heb ik gezien welke stappen Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux blijft maken. Toen het management van het team een groot vertrouwen in mij uitstraalde, hoefde ik de opties voor mijn toekomst niet lang meer te overwegen. Het totaalpakket sprak me erg aan. De structuur en het beleid zijn goed en er is voor mij in het klassieke voorjaar een mooie rol weggelegd. Ik wil er de finales kleuren en voor de ploeg kansen creëren in de schaduw van Biniam Girmay, die al bewezen heeft dat hij de belangrijkste wedstrijden kan winnen', aldus Teunissen.

Ook Performance Manager Aike Visbeek is blij met de komst Teunissen. 'Zijn keuze voor ons team is een bevestiging van onze ambities in de klassiekers en van wat we dit jaar met Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux hebben laten zien. Met Mike hebben we vanaf volgend seizoen een nieuwe kwaliteitsinjectie om in de finales meer tactische ruimte te kunnen creëren. Hij is een fijne renner om mee samen te werken en zal in de kern van onze klassieke ploeg ongetwijfeld een goede combinatie met Biniam Girmay en Adrien Petit vormen. Ik ben ervan overtuigd dat deze verandering voor Mike naar succes zal leiden en ook voor Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux vruchtbaar zal zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws