Onvervalst 1-2-3'tje UAE-Team Emirates in korte, snedige tijdrit UAE Tour; McNulty slaat dubbelslag Wielrennen
Wielrennen

Onvervalst 1-2-3'tje UAE-Team Emirates in korte, snedige tijdrit UAE Tour; McNulty slaat dubbelslag

Onvervalst 1-2-3'tje UAE-Team Emirates in korte, snedige tijdrit UAE Tour; McNulty slaat dubbelslag

Brandon McNulty heeft de tweede etappe in de UAE Tour gewonnen. De Amerikaan was de snelste in de biljartvlakke tijdrit van twaalf kilometer, waarin zijn ploeg UAE-Team Emirates er met meerdere renners bovenuit stak. McNulty's ploeggenoten Jay Vine en Mikkel Bjerg werden tweede en derde.

Op papier leek de tijdrit van twaalf kilometer op het eiland van Al Hudayriyat een kolfje naar de hand van de echte hardrijders. Het profiel kende geen enkel noemenswaardig hupje. Heel veel tijdritspecialisten zijn er echter niet afgereisd naar de Emiraten en dus lag de strijd om de ritzege open. Halverwege was er één tussenpunt. Elia Viviani beet namens INEOS Grenadiers het spits af om 11.00 uur Nederlandse tijd.

Een van de eerste favorieten voor de dag- en eindzege in de UAE Tour was de Amerikaan Brandon McNulty. Hij moest al vroeg en zette direct een richttijd neer: 13 minuten en 27 seconden, goed voor bijna 54 kilometer per uur gemiddeld. Pello Bilbao was de tweede klassementsman die een goede tijd neerzette. Hij was echter wel negentien seconden trager dan McNulty, die echt een supertijd bleek te hebben neergezet. Max Poole reed ook sterk: hij stond na een tijd van 13'54'' voorlopig vierde.

Nederlanders en klassementsmannen laten zich zien

De Nederlander Tim van Dijke (Visma | Lease a Bike) zette zich na McNulty en Bilbao ook tussen de toppers, met een op dat moment knappe derde plek. Datzelfde gold voor Maikel Zijlaard, de hardrijder van Tudor, en broer Mick van Dijke. Die laatste zakte in het stuk richting de finish nog wel een beetje terug, maar dat was uiteraard geen schande.

Adam Yates toonde namens UAE-Team Emirates ook zijn goede benen, maar moest toch 28 seconden toegeven op McNulty. Een andere hardrijder uit de stal van de Emiraten, Bjerg, kwam nog het dichtste bij de tijd van de Amerikaan. Hij deed er vier seconden langzamer over dan McNulty. De volgende in de rij was Vine, die op zijn beurt twee seconden trager was dan McNulty. Zodoende stond die ploeg lange tijd op één, twee en drie in de voorlopige uitslag.

Het was wachten tot de komst van kleppers Tobias Foss (INEOS Grenadiers) en Rémi Cavagna (Movistar) om top drie te bedreigen. Bart Lemmen zette ondertussen 14.09 neer, waarmee hij toch al serieus toe moest geven op McNulty. Even later kwam ook Foss er niet aan: hij liet een virtuele vierde plek noteren. Voor Cavagna gold hetzelfde, terwijl Ben O'Connor - net als Yates - namens Decathlon AG2R La Mondiale zijn naam ook ertussen zette voor later deze week.

Leider Tim Merlier mocht als laatste finishen, maar zijn tricot ging logischerwijs naar McNulty. Die verdedigt een kleine voorsprong op collega Vine in de rit naar de Jebel Jais van woensdag.

Uitslag etappe 2 UAE Tour 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws