Ronde van Oman valt (letterlijk) in het water: organisatie kort ook vierde etappe drastisch in Wielrennen
Wielrennen

Ronde van Oman valt (letterlijk) in het water: organisatie kort ook vierde etappe drastisch in

Ronde van Oman valt (letterlijk) in het water: organisatie kort ook vierde etappe drastisch in

Net als de derde etappe zal ook de vierde rit in de Ronde van Oman drastisch ingekort worden door de extreme weersomstandigheden. Dat bevestigt de organisatie van de rittenkoers maandagmiddag via 'X'. In plaats van 208 kilometer zal er nu maar 104 kilometer afgelegd worden.

'Vanwege de uitzonderlijke weersomstandigheden en om de veiligheid van de renners te garanderen, hebben de Omaanse politie, Omaanse wielerbond en de Omaanse autoriteiten in samenwerking met ASO en AIGCP besloten om etappe 4 van Al Rustaq Fort naar Yitti Hills van 208 kilometer in te korten en een andere, kortere en veiligere etappe voor te stellen van Fanja naar Yitti Hills, die 104 kilometer bevat', luidt het statement van de organisatie.

De derde etappe van maandagochtend zou aanvankelijk zou finishen op Eastern Mountain, een klim van 4,6 kilometer aan 8,5 procent. Echter was van de avond tevoren door de organisatie besloten dat door het slechte weer niet gefinisht kon worden op deze locatie. In plaats daarvan koerste het peloton slechts 76 kilometer van Naseem Garden naar de finish in Al Bustan. Geen aankomst bergop dus, waardoor de rit ineens interessant werd voor de punchers en de sprinters. De etappe werd uiteindelijk een kolfje naar de hand van Paul Magnier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws