Ook klassiekers mogelijk lastig verhaal voor Van der Poel: 'Niemand kan het voorspellen' Wielrennen
Wielrennen

Ook klassiekers mogelijk lastig verhaal voor Van der Poel: 'Niemand kan het voorspellen'

Ook klassiekers mogelijk lastig verhaal voor Van der Poel: 'Niemand kan het voorspellen'

Een flinke domper voor de Nederlandse wielerliefhebbers woensdag: Mathieu van der Poel schrapt het restant van zijn crossseizoen. Ook achter de voorjaarsklassiekers staat inmiddels een klein vraagteken, aangezien er geen herstelperiode geplakt kan worden op de blessure van de Nederlander.

De rug van Van der Poel was natuurlijk al langer een euvel, waardoor men bij Alpecin-Fenix nu vooral mikt op een goed in plaats van snel herstel. Ploegdokter Guy de Schutter beaamt dat in Het Nieuwsblad. 'Zijn onderste systeem in de rug is aan een volledige reset toe. In eerste fase laten we Mathieu nu rusten tot hij volledig pijnvrij is. In een tweede fase proberen we zonder belasting weer basisstabiliteit van de rug te krijgen.'

Pas in de derde fase kan Van der Poel aan koersen beginnen te denken. 'Daarna komt de belasting en pas als dat allemaal goed is, kunnen we denken aan een heel rustige en van nabij opgevolgde conditie-opbouw. Dit proces vergt tijd, vandaar dat we er geen termijn op kleven', geeft De Schutter aan.

Roodhoofts: 'Iedereen ziet dat het al nauw wordt'

Ploegbaas Philip Roodhooft is nog niet bezig met een eventuele rentree. 'Of het nu Strade Bianche, Ronde van Vlaanderen, Tour of Ronde van Lombardije wordt, dat is nu niet belangrijk. Niemand kan dat nu voorspellen.' Zijn broer Cristoph houdt er in gesprek met Het Nieuwsblad zelfs rekening mee dat de grote klassiekers in april geschrapt moeten worden. 'Het zou natuurlijk leuker zijn dat hij die koersen kan rijden, maar omzichtigheid is geboden. De Ronde van Vlaanderen van 3 april lijkt ver weg, maar is eigenlijk vrij kortbij. Ga voor de conditieopbouw zeven à acht weken terug en iedereen ziet dat het al heel nauw wordt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws