Oomen en Kruijswijk stellen teleur in Catalonië: 'We laten de moed zeker niet zakken' Wielrennen
Wielrennen

Oomen en Kruijswijk stellen teleur in Catalonië: 'We laten de moed zeker niet zakken'

Oomen en Kruijswijk stellen teleur in Catalonië: 'We laten de moed zeker niet zakken'

Waar Jumbo-Visma gedurende het seizoen indruk maakt met enkele fraaie zeges, wil het in de koersen van deze week nog niet helemaal lukken. Dat is ook in het geval in de Ronde van Catalonië, waar men in de eerste zware bergrit niet verder kwam dan een veertiende plaats van Sam Oomen.

Het was eerder al niet de ronde van Jumbo-Visma, nadat Tom Dumoulin in de derde etappe teleurgesteld moest opgeven nadat hij zich niet goed voelde. Met Oomen en Steven Kruijswijk hadden ze nog twee andere ijzers in het vuur, maar die konden het op donderdag nog niet waarmaken. Waar Kruijswijk zich nog even van voren toonde, kon de 34-jarige Nederlander zijn tempo niet volhouden en eindigde hij uiteindelijk als 29e. Oomen deed het iets beter, maar finishte uiteindelijk op bijna een minuut van winnaar João Almeida. Daarmee staan de renners van Jumbo-Visma nu 14e (Oomen) en 21e (Kruijsiwjk) in het algemeen klassement.

Ploegleider Marc Reef deed na afloop zijn verhaal op de site van de ploeg. 'Het was een erg lastige dag en vooral de aankomst was erg pittig. Op de slotklim koersten ze boven de tweeduizend meter en iedereen heeft vandaag alles gegeven. De komende dagen is het zaak om te proberen met Sam en Steven zo kort mogelijk in het klassement te eindigen. Er staan nog een aantal erg verraderlijke ritten op het programma, mede door het gevaar van de wind. Wellicht kunnen we iets proberen om wat plekken op te schuiven. We laten de moed nu zeker niet zakken.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws