Uijtdebroeks (zevende) en Higuita (derde) bezorgen BORA goede dag: 'Anderen waren gewoon sterker' Wielrennen
Wielrennen

Uijtdebroeks (zevende) en Higuita (derde) bezorgen BORA goede dag: 'Anderen waren gewoon sterker'

Uijtdebroeks (zevende) en Higuita (derde) bezorgen BORA goede dag: 'Anderen waren gewoon sterker'

Bij BORA-hansgrohe kijken ze waarschijnlijk tevreden terug op de donderdag. Zowel in de Coppi e Bartali als de Ronde van Catalonië reed men goed van voren, wat resulteerde in een zevende plaats van Cian Uijtdebroeks (Coppi e Bartali) en een derde plaats van Sergio Higuita (Ronde van Catalonië). Beide renners deden na afloop hun verhaal op de ploegsite.

Allereerst de Colombiaan Higuita, die in februari al goede vorm toonde met de nationale titel en een ritoverwinning in de Ronde van Algarve. Nadat hij begin maart als tiende eindigde in Strade Bianche, rijdt hij in Catalonië eveneens uitstekend rond. In de sprint van de vierde etappe waren João Almeida en Nairo Quintana net iets sterker, maar de kleine Colombiaan staat na zijn derde plaats nog altijd derde in het klassement.

Higuita liet na de finish weten dat het een zeer zware etappe was, maar erkende zijn meerdere in Almeida en Quintana. 'We wisten dat de slotklim heel snel verreden werd. Vanaf het begin waren er verschillende aanvallen en ik denk dat Jai (Hindley, red.) en ik hier goed op reageerden. Op het einde probeerde Carapaz met nog drie kilometer te gaan een aanval te plaatsen, maar die werd gecontroleerd door Almeida. Die was erg sterk. In de finale probeerde ik zo goed mogelijk te sprinten, maar de anderen waren gewoon sterker.'

Uijtdebroeks rijdt een zeer degelijke Coppi e Bartali: 'Doel is top tien verdedigen'

De 19-jarige Uijtdebroeks is bezig aan zijn eerste profseizoen en heeft in Italië de smaak te pakken. Nadat hij woensdag al als achtste eindigde in de tweede etappe, was de Belg donderdag weer van voren te zien. In de lastige etappe ging Ben Tulett (INEOS Grenadiers) er met de overwinning vandoor, maar Uijtdebroeks kwam 25 seconden later keurig als zevende over de finish. Daarmee staat de jonge Belg nu eveneens zevende in het klassement en die plaats hoopt hij de komende twee etappes te verdedigen.

'Het was weer een hele zware dag en de finale was een echt gevecht. Ik kon me ruim voor de laatste klim positioneren en zoals verwacht explodeerde de race daar. We waren met een vrij kleine groep, maar sommige ploegen hadden nog twee of drie renners. Daarom moest ik voorkomen om al te vroeg voluit te gaan. Dat is wat ik gedaan heb. Ik miste de beslissende aanval, maar bleef uiteindelijk niet ver achter. Ik ben weer erg blij met mijn prestatie en het resultaat. Ik sta nu ook top tien in het klassement en mijn doel is om die positie de komende twee dagen te verdedigen', aldus Uijtdebroeks.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws