Oordelen vrouw en kind over verlengde wielercarrière van Uran? 'Ben niet de enige die beslist' Wielrennen
Wielrennen

Oordelen vrouw en kind over verlengde wielercarrière van Uran? 'Ben niet de enige die beslist'

Oordelen vrouw en kind over verlengde wielercarrière van Uran? 'Ben niet de enige die beslist'

Rigoberto Uran maakte al een tijdje geleden bekend dat hij na de Olympische Spelen van volgende zomer in Parijs zijn fiets aan de wilgen hangt, maar de intussen 37-jarige Colombiaan vertelde dat een profploeg hem nog een contract van twee jaar wilde geven. Dat zei hij in het programma 'Buen Día Colombia' op de Colombiaanse zender Canal RCN.

Urán maakte op de Colombiaanse televisie echter duidelijk dat de beslissing om wellicht door te gaan niet alleen van hem afhangt. 'Ik heb geen idee wat er gaat gebeuren, ik heb net een aanbod voor twee jaar gekregen. Ik ben niet de enige die beslist, er zijn een aantal dingen waar ik met mijn familie en het team naar moet kijken. Er zijn bepaalde dingen die geëvalueerd moeten worden om te beslissen.'

Uran is bang voor het wielerpensioen

De angst voor het wielerpensioen is een soort schaduw die over Uran hangt, die al meer dan twee decennia op de wegen van Colombia en Europa rijdt. 'Ik ben bang voor mijn pensioen en voor valpartijen. Aan alles in het leven komt een einde, maar ik ben erg bang voor mijn pensioen. Wij high-performance atleten leven in een bubbel, alles is op maat gemaakt voor jou en je went niet aan dat leven. Ik ben ook bang om te vallen, het is moeilijk om mijn familie te zien lijden. De waarheid is dat ik al te oud ben voor de sport', bekent Uran.

Voor het ouderdomsdeken is het wegseizoen al begonnen met de nationale kampioenschappen. In de tijdrit werd hij achtste, in de wegrit 33e. Naast zijn persoonlijke zorgen ging de wielrenner in op het belang van investeringen in de wielersport om nieuwe figuren te stimuleren. 'Wielrennen is een erg dure sport. We moeten blijven investeren, de overheid moet betrokken raken, we moeten veel samenwerken met de coaches. We moeten de kwestie van voeding herzien, dat is essentieel, we moeten voeding verbeteren. Mijn team besteedt veel geld aan voedingsonderzoek. Er is veel geld nodig', benadrukte Uran.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws