Pechvogel Dennis kukelt uit klassement in Tour Down Under: 'Ik kruip wel naar boven' Wielrennen
Wielrennen

Pechvogel Dennis kukelt uit klassement in Tour Down Under: 'Ik kruip wel naar boven'

Pechvogel Dennis kukelt uit klassement in Tour Down Under: 'Ik kruip wel naar boven'

Rohan Dennis kon zijn ritzege geen vervolg geven in de derde etappe van de Tour Down Under. Mede door pech in aanloop naar de beslissende beklimming kon de renner van Jumbo-Visma geen rol spelen in de finale. Hij kwam binnen op een kleine anderhalve minuut van het drietal Pello Bilbao, Simon Yates en Jay Vine.

Het ging mis voor Dennis richting Checker Hill, de voorlaatste beklimming van de etappe. ‘Mijn derailleur stopte ermee. Het moment van die fietswissel was waarschijnlijk op de slechtst denkbare plek voor Checker Hill’, vertelt Dennis aan VeloNews. De Australiër was niet de enige met pech in de buurt van Checker Hill. Zo brak Gianni Moscon zijn sleutelbeen na een valpartij.

'Ik let wel op mezelf, maak je geen zorgen om mij. Ik kruip wel naar boven en zie wel of mijn benen meewerken.'

Rohan Dennis

Na een achtervolging slaagde Dennis er wel in om terug te keren in het peloton. Hij had echter dermate veel energie verspeeld, dat hij onder andere Milan Vader de vrijheid gaf om voor eigen kans te gaan. ‘Ik verloor toen veel energie. Aan de voet van Corkscrew zei ik daarom dat ze voor hun eigen kansen mochten gaan: ‘’Ik let wel op mezelf, maak je geen zorgen om mij. Ik kruip wel naar boven en zie wel of mijn benen meewerken.’’’

Al met al was de timing van de pech én het moment van terugkeer in het peloton funest voor Dennis. ‘Ik kwam op het steile gedeelte aansluiten en dat was het moment dat ze vol gas gingen aanvallen. Dat werd te veel voor mij en ik ben daar nooit echt van hersteld. Ik had niets meer over. Het had niet uitgemaakt of ik daar in het tweede wiel zat. Ik had sowieso niet meegezeten met die drie jongens aan de finish’, besluit Dennis.

Milan Vader houdt eer Jumbo-Visma hoog

Uiteindelijk hield Milan Vader bij afwezigheid van Dennis de eer hoog voor Jumbo-Visma. De Nederlander finishte op een knappe achtste plek. In het klassement steeg hij naar de vijftiende plaats.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws