Vader neemt taak van Dennis vlotjes over: 'Haalde op eigen tempo een hoop renners in' Wielrennen
Wielrennen

Vader neemt taak van Dennis vlotjes over: 'Haalde op eigen tempo een hoop renners in'

Vader neemt taak van Dennis vlotjes over: 'Haalde op eigen tempo een hoop renners in'

Waar Jumbo-Visma in de Tour Down Under een tegenvaller kreeg te verwerken met het verliezen van de leiderstrui van Rohan Dennis, zorgde het presteren van Milan Vader voor een opsteker. De Nederlander – die vorig seizoen zwaar gewond raakte in de Ronde van het Baskenland – finishte in de lastige derde etappe op een verdienstelijke achtste plek.

De finale van de derde kende in de finale de korte maar steile Corkscrew, waar het peloton in stukken werd gereden. Toen bleek dat leider Dennis tekort schoot, moest Vader snel van taak omschakelen. Dat bleek volgens de renner een lastig moment, zo vertelt hij op de ploegsite. ‘De situatie in de race was op dat moment onoverzichtelijk. Rohan zat in mijn wiel en we zaten op een klein gaatje van de voorste renners. Ik probeerde dat op een mooi tempo dicht te rijden, maar Rohan gaf aan dat het lampje echt uit was bij hem. Ik moest vervolgens even de bevestiging zoeken en communiceerde met de ploegleiding of het wel verstandig was om voor eigen kans te rijden.’

'Ik wil genieten van ieder moment en ik leer iedere dag weer een beetje bij en maak progressie.'

Milan Vader

Nadat Vader de bevestiging kreeg van de ploegleiding, begon hij aan een inhaalrace. ‘Op eigen tempo was ik in staat om een hoop renners in te halen. Eenmaal aangesloten bij de omvangrijke groep besloot ik in de finishstraat mee te sprinten voor de ereplaatsen.’ Het leverde de 26-jarige Nederlander een achtste plaats op. In het klassement schoof hij op naar de vijftiende plek om ruim een minuut van de nieuwe leider Pello Bilbao.

De etappe zorgde uiteindelijk voor gemengde gevoelens bij Vader. ‘Ik baal dat we de leiderstrui moeten afstaan. ‘Het doet me echter wel deugd dat het persoonlijk goed ging. Ik wil genieten van ieder moment en ik leer iedere dag weer een beetje bij en maak progressie. Dat is erg fijn om te ondervinden en geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen.’ De prestatie van Vader mag als morele opsteker worden gezien, daar hij het voorbije seizoen ernstig ten val kwam in de Ronde van het Baskeland.

Engels: 'Met de kwaliteiten van Milan zit het wel snor'

Waar Vader na afloop gemengde gevoelens had, gold dat ook voor ploegleider Addy Engels. ‘We konden vandaag helaas geen goed vervolg geven aan de mooie dag van gisteren. Rohan moest op een slecht moment van fiets wisselen. Hij kwam nog wel sterk en snel terug, maar reed daarna een beetje achter de feiten aan. Zijn positie aan de voet van Corkscrew Road was niet goed, nadat hij ook nog werd opgehouden door een valpartij. Hij had vandaag ook niet de benen. Rohan communiceerde dit via zijn oortje en gaf aan dat Milan voor zijn eigen kans kon rijden. Dat heeft hij snel opgepakt. De achtste plaats is een mooi resultaat voor hem. Het toont aan dat het met de kwaliteiten van Milan wel snor zit’, complimenteert Engels zijn renner.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws